Călătorii gratuite prin Europa pentru tineri: În 7 noiembrie încep înscrierile în programul DiscoverEU

Adăugat la Știri, Tineret

O nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU urmează să fie lansată de Comisia Europeană. Înscrierile vor începe în 7 noiembrie 2019, ora 12:00 și se vor încheia în 28 noiembrie 2019, ora 12:00.

DiscoverEU este o acțiune UE inițiată de Parlamentul European, ce își propune să le ofere tinerilor europeni noi oportunități de călătorie și mobilitate.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

• să aibă 18 ani la data de 31 decembrie 2019;

• să dețină cetățenia uneia dintre țările membre ale Uniunii Europene;

• să completeze corect formularul de înscriere on-line.

Acest program va fi disponibil pe Portalul european pentru tineret https://europa.eu/youth/discovereu_ro, începând cu 7 noiembrie 2019, ora 12:00 Candidații selectați vor putea călători, în special cu trenul, pe o durată cuprinsă între o zi și cel mult 30 de zile, în intervalul 1 aprilie 2020 – 31 octombrie 2020.

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie. De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, aproape 50 000 de tineri au primit permise de călătorie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii