Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, la Unirea FM : Unitățile școlare au obligația să asigure copiilor asistență medicală chiar dacă nu au în incintă un cabinet de medicină școlară

Adăugat la Știri

cabinet-scolar-medicalDirecția de Sănătate Publică Alba a anunțat că a desemnat un coordonator județean pentru activitatea de medicină școlară

Unitățile școlare au obligația să asigure copiilor asistență medicală chiar dacă nu au în incintă un cabinet de medicină școlară. Alexandru Sinea, directorul DSP Alba a anunțat că în perioada următoare toate unitățile școlare din județul Alba vor fi verificate și pentru acest aspect, asigurarea de asistență medicală cursanților.

Alexandru Sinea: ”La unitățile școlare, unde nu se găsesc cabinete medicale în incinta lor, le revine obligația să încheie contract de colaborare. Asistenta medicala trebuie asigurata, fie prin cabinete proprii medicale, fie cu un cabinet de medic de familie.”

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că directorii de școală care au nelămuriri cu privire la acest aspect pot apela la medicul Ileana Văcaru, din cadrul DSP Alba, care a fost numită coordonator județean pentru activitatea de medicină școlară.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii