Directorul de îngrijiri trebuie să fie absolvent de învăţământ universitar, nu de şcoală postliceală, ca acum : Proiect

Adăugat la Știri

spitalPersoanele care concurează pentru funcţia de director de îngrijiri trebuie să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licenţă sau absolvire în domeniul medical, fiind eliminată posibilitatea asistenţilor cu nivel de studii de şcoală sanitară postliceală de a ocupa o astfel de funcţie, arată un proiect al Ministerului Sănătăţii.

Printr-un ordin de ministru din 2007, ocuparea postului de director de îngrijiri este condiţionată de absolvirea unei forme de învăţământ postliceal sanitar, cu diplomă de absolvire, sau de învăţământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licenţă/absolvire sau echivalentă în domeniul medical, potrivit news.ro.

De asemenea, un asistent medical principal cu doi ani vechime în această funcţie poate deveni director de îngrijiri.

Noul proiect de ordin de ministru modifică reglementarea prin care directorul de îngrijiri ar putea fi un absolvent de şcoală postliceală sanitară, instituind obligativitatea ca directorul de îngrijiri să fie absolvent de învăţământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licenţă/absolvire în domeniul medical.

Citește și Spitalele din județ și-au întocmit, la solicitarea DSP Alba, Planul alb: În cazul unor dezastre sau calamități, acestea pot trata peste 70 de pacienți simultan.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii arată că noul ordin este necesar deoarece, prin OUG nr. 20 /2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, au fost modificate condiţiile de studii pentru persoanele care ocupă funcţia de director de îngrijiri în unităţile sanitare cu peste 400 de paturi, potrivit news.ro.

Specialiştii  Ministerul Sănătăţii care au elaborat acest act mai spun că, având în vedere lipsa unei baze de date centralizate a locurilor de muncă disponibile în sectorul public de sănătate care să poată fi accesată online, este necesară publicarea anunţurilor de concurs pentru posturile specifice comitetului director şi pe portalul posturi.gov.ro, potrivit news.eo.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii