Directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, la Unirea FM : Cei care renunță la indemnizația de creștere a copilului și revin la muncă, primesc mai mulți bani pentru o perioada mai lungă

Adăugat la Știri

copii si parintiCei care renunță la indemnizația de creștere a copilului și revin la muncă, primesc mai mulți bani pentru o perioada mai lungă. Acordarea stimulentelor pentru creșterea copilului a suferit modificări, de la începutul lunii trecute.

Una dintre modificări privește stimulentul de inserție, mai exact perioada de acordare a fost prelungită cu încă 1 an. De asemenea, a fost majorat și cuantumul acestei indemnizații. Directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba, Flaviu Cozuc, a declarat la Unirea FM că cei care renunță la indemnizația de creștere a copilului și revin în câmpul muncii, vor putea beneficia de 531 de lei lunar, pentru o perioadă de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap.

Flaviu Cozuc, directorul AJPIS Alba: ”Una dintre modificările aduse la ordonanța 111 este aceea că cei care revin la muncă și beneficiază de stimulent de inserție, acesta se prelungește cu încă un an. Dacă până acum era de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, de la 1 iulie va fi de 3 ani, respectiv de 4 ani, în cazul copilului cu handicap. 531 de lei lunar încasează, de la 1 iulie 2016. S-a majorat de la 500 de lei.”

La nivelul județului Alba, potrivit directorului Flaviu Cozuc, sunt 2867 de beneficiari de indemnizație de creștere a copilului și peste 600 de beneficiari de stimulent de inserție.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii