Din decembrie, etichetele produselor alimentare trebuie să conţină şi unele informaţii nutriţionale

Adăugat la Știri

atentie-protectia-consumatorului-a-descoperit-in-magazine-alimente-expirate-din-2013-0Din decembrie, operatorii economici din sectorul alimentar vor fi obligaţi să respecte noi reguli referitoare la etichetarea produselor alimentare, în conformitate cu dispoziţiile europene. Unele dintre prevederi ar trebui să intre în vigoare din 13 decembrie.

Lista nutriţională care trebuie să apara pe etichetele produselor va include informaţii precum valoarea energetică a produsului şi cantitatea de grăsimi, acizi grași,glucide, zaharuri, proteine și sare,vitamine, fibre, cantitatea de alcool sau cafeina, substante care cauzeaza alergii sau intolerante.

Pe produsele din carne congelată, trebuie trecută data congelării sau data primei congelări. Nu în ultimul rând, pentru carnea proaspătă trebuie incluse obligatoriu informaţiile privind originea acesteia.

Citește și Adio risipă alimentară : Alimentele nu vor mai fi aruncate sau distruse

Mentiunile obligatorii trebuie sa fie usor de inteles si vizibile, inscrise intr-o limba usor de inteles de catre consumator, si, daca este nevoie, in mai multe limbi. Dispoziţiile vizează şi unităţile în care se prepară produse alimentare destinate consumului direct, restaurante, cantine, şcoli, spitale şi firme de catering.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii