Din 15 septembrie, elevii din Alba pot depune cererile pentru pentru programul ”Bani de liceu”

Adăugat la Știri

Și în anul școlar 2017-2018 se va derula programul ”Bani de liceu”. Inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Alexandru Dăncilă, a declarat la Unirea FM că cererile pot fi depuse încă din această săptămână.

Elevii care provin din familii cu posibilități financiare reduse, care provin provin de la unități de învățământ din întreg județul, atât din mediul urban cat și din cel rural  pot să își cumpere un calculator de tip desktop. Suportul financiar este condiționat de prezența zilnică la școală.

Citește și Cartea e grea, la figurat, dar și la propriu: Știu asta cel mai bine elevii care sunt nevoiți să-și care ghiozdanele pline cu manuale și caiete. Cât trebuie să cântărească ghiozdanul unui copil

Alexandru Dăncilă : ”Noi deja am transmis în fiecare unitate de învățământ o adresă din partea ministerului vizavi de programul și etapele ce trebuie parcurse. Depunerea cererilor pentru programul de protecție socială bani de liceu se face în perioada 15 septembrie- 1 octombrie. Fiecare director va trebui sa anunțe elevii încă din prima zi de an școlar, pentru că sunt sunt copii care provin din familii cu posibiltăți financiare reduse, și pe baza documentelor ce vor trebuie să le aducă, au posibilitatea sa achiziționeze un calculator.”

Anul trecut,  în județul Alba, cele mai multe solicitări sunt din partea elevilor săraci de la unități de învățământ din Munții Apuseni.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii