Diaspora vine în România: Mobilizare masivă pentru mișcarea din 1 decembrie, de la Alba Iulia

Adăugat la Știri

Românii din străinătate se mobilizează pentru mișcarea anunțată pe data de 1 decembrie, atunci când un număr important dintre cei care lucrează peste hotare vor ajunge în România în coloane de mașini, asemănător cu traseul din data de 10 august. Numai că de această dată, românii din Diaspora se vor opri la Alba Iulia și nu în Piața Victoriei. 

Sub deviza „Uniti in cuget si-n simtiri”, foarte multi romanii care muncesc in strainatate se organizeaza pe facebook si pe alte canale de comunicare ca, de 1 Decembrie, sa fie in tara pentru a sarbatori Centenarul, la Alba Iulia.

Alba Iulia va fi, anul acesta, o miză politică și de imagine uriașă. E locul unde acum o sută de ani a avut loc Marea Adunare Națională, convocată de către Marele Sfat Național Român, prin Consiliul Național Român Central de la Arad, la care au participat 1228 de deputați pentru a vota Rezoluția de la Alba Iulia, prin care se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român.

Românii din Diaspora au promovat intens un eveniment de chemare în țară pentru data de 1 decembrie. Unii au început deja pregătirile și și-au personalizat mașinile pentru acest eveniment.

„Uniți în Cuget și-n Simțiri”
Venim Acasă pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri

Mișcarea Diasporei Unite și grupurile adiacente organizează o întâlnire, la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Facem apel, pe această cale, către toate organizațiile care vor să participe la întâlnire, să ni se alăture.

Vor porni către România coloane organizate din: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania care au drept punct de convergență benzinăria MOL de la Szolnok, pe E60, vineri, 30 noiembrie, ora 17:00. La ora 20:00 se intră în România prin vama Borș, urmând ca, în dimineața zilei de 1 Decembrie , să fim cu toții prezenți la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, unde ne vom întâlni cu frații noștri din România și Basarabia.

Menționăm faptul că ne întâlnim strict pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri – această întâlnire nu este un protest,” se arată în chemarea de pe Diaspora Europeană, scrie stiridiaspora.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii