Diaspora vine acasă: Mobilizare masivă pentru a ajunge la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Adăugat la Știri

Diaspora românescă se mobilizează pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Românii din străinătate și-au propus să vină în număr foarte mare pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională, iar în acest sens a fost creat deja un traseu de-a lungul căruia se vor forma coloane de mașini. 

„Venim Acasă pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri!

Mișcarea Diasporei Unite și grupurile adiacente organizează o întâlnire, la Alba Iulia, pe 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
Facem apel, pe această cale, către toate organizațiile care vor să participe la întâlnire, să ni se alăture.
Vor porni către România coloane organizate din: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania care au drept punct de convergență benzinăria MOL de la Szolnok, pe E60, vineri, 30 noiembrie, ora 17:00.
La ora 20:00 se intră în România prin vama Borș, urmând ca, în dimineața zilei de 1 decembrie, să fim cu toții prezenți la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, unde ne vom întâlni cu frații noștri din România și Basarabia, scrie stiridiaspora.ro.

Menționăm faptul că ne întâlnim strict pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri – această întâlnire nu este un protest,” se arată în mesajul publicat pe grupul Diaspora Europeană.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii