Dezbaterea Smart City 2018-2020, în 16 mai, în capitală: La eveniment vor fi prezenți și reprezentanții Primăriei Alba Iulia

Adăugat la Știri

Orasele interesate de dezvoltarea moderna, in concordanta cu conceptul de smart city, impreuna cu reprezentanti ai mediului privat si universitar, ai Parlamentului, consultanti si experti in domeniu vor fi prezenti pe 16 Mai 2018, la Dezbaterea Smart City 2018-2020, de la Bucuresti, Grand Hotel Phoenicia, incepand cu ora 9.00.

In cadrul Dezbaterii se va discuta despre cele mai noi trenduri si solutii pentru eficientizarea administratiei publice, ce pasi importanti au facut unele orase si ce proiecte doresc sa dezvolte altele. Companiile private vor afla care sunt nevoile primariilor reprezentate la eveniment si vor putea initia discutii aplicate cu reprezentantii acestora. Reprezentantii Primariei Alba Iulia vor fi prezenti la eveniment si vor discuta despre cum au realizat o strategie de dezvoltare locală bine pusa la punct, dezvoltata pe nevoile orasului. Alba Iulia a plecat de la o idee lansata in urma cu doi ani si a facut pasi importanti catre transformarea sa intr-un adevarat smart city, devenind un exemplu de urmat pentru restul oraselor care pot vedea la lucru solutiile implementate. Cum au procedat exact alte orase, cum au gasit finantare si ce sfaturi au consultantii strategici in Smart City, sunt intrebari care isi vor gasi raspunsuri pe larg in cadrul evenimentului. Fonduri de investitii si consultanti in finantare vor indruma primariile asupra celor mai eficiente metode de finantare ale proiectelor.

“Este important ca reprezentantii autoritatilor publice sa afle despre toate aceste posibilitati de finantare, despre proiecte care pot fi dezvoltate in colaborare cu firmele private si sa stie ce le ofera nou tehnologia pentru a avea o administratie moderna, iar locuitorii oraselor lor sa simta astfel ca traiesc in orase europene, asa cum este normal. De aceea, de peste doi ani, dupa initierea proiectului Smart City Alba Iulia, de catre Marius Bostan, noi organizam dezbateri pe tema smart city, evenimente care informeaza, clarifica si pun bazele unor colaborari viitoare transparente si corecte intre institutii publice si companii”, a precizat Ingrid Zamfir, director de marketing, Concord Communication, unul dintre organizatorii evenimentului.

Citește și Alba Iulia se oferă să devină o comunitate pentru testarea unor soluții demo inteligente: 100 de aplicații de tip ”smart city”, testate în acest an

Orasele inteligente se construiesc pe mobilitate inteligenta, care presupune cresterea transportului, a eficientei si flexibilitatii. Mobilitatea eficienta/inteligenta este coloana vertebrala a cresterii in mediile urbane si poate cuprinde totul, de la serviciile de transport public, masini si biciclete, la masini particulare si vehicule comerciale. Luate in ansamblu, mobilitatea inteligenta ajuta oamenii si marfurile sa se deplaseze mai eficient, astfel incat toata lumea – rezident pe termen lung sau vizitator pe termen scurt – are o experienta de zi cu zi mai buna. Participantii la Dezbatere vor afla de la specialisti de top care sunt cele mai moderne tehnologii si solutii pentru ca oamenii sa calatoreasca mai usor, dar si cum pot intreprinderile sa-si livreze bunurile si serviciile cat mai eficient.

Sursa:capital.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii