Rămâi conectat

Sănătate

Dezbatere publică pe marginea cardurilor de sănătate nedistribuite programată vineri la Ministerul Sănătății

Publicat

în

Propunerile de elaborare a proiectului metodologiei de redistribuire a cardurilor de sănătate care nu au ajuns încă la asigurați va fi discutat vineri, la București, în cadrul unei dezbateri publice organizate de Ministerul Sănătății, la care pot lua cuvântul medicii și alți furnizori de servicii medicale.

Cardurile de sănătate care ar trebui să fie active pentru toți asigurații de la 1 februarie creează probleme în sistem, după ce medicii de familie au anunțat că nu doresc să facă redistribuirea documentelor electronice returnate la casele județene de sănătate. În județul Alba, peste 14.000 de asigurați au cardurile de sănătate la Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

Aceștia vor fi anunțați după elaborarea metodologiei despre modul în care pot intra în posesia documentului electronic.

Silvia Surugiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sănătate

La Spitalul Municipal Aiud, creștere a nivelului de digitalizare cu ajutorul fondurilor europene

Publicat

în

Creștere a nivelului de digitalizare la Spitalul Municipal Aiud

În anul 2023 Spitalul Municipal Aiud a depus spre finanțare proiectul ,,Investiții în digitalizare, oportunitate pentru Spitalul Municipal Aiud”, în cadrul PNRR – Realizarea sistemului de eHealth ‭și ‬‬telemedicină.
După parcurgerea etapelor de evaluare, proiectul a fost declarat câ‭ș‬tigător, Spitalul Municipal Aiud urmând să primească o finan‭ț‬are de peste 2,9 milioane de lei.
Durata proiectului este de 22 de luni, iar prin proiect se vor achiziționa 122 de echipamente hardware‭ (desktop-uri,‭ laptopuri, și tablete),‭ ‬11‭ solu‭ț‬ii‭ ‬ ‬software și un‭ ‬sistem‭‭ ‬integrat, interoperabil și interconectat cu sistemele existente la nivelul unită‭ț‬ii sanitare.
De asemenea, prin proiect vor fi instruite ‭ ș‬i certificate 226 de persoane în vederea utilizării echipamentelor ‭ ș‬i solu‭ț‬iilor software achizi‭ț‬ionate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Usturoiul verde, alimentul minune al primăverii: Care sunt beneficiile

Publicat

în

Usturoiul verde, alimentul minune al primăverii: În ce afecțiuni poate ajuta

Esenţial pentru detoxifierea de primăvară, usturoiul verde are o aromă şi un gust plăcute, fiind ideal în salate, sandvişuri, paste sau carne la grătar.

Considerat unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene, acesta creşte pofta de mâncare, reduce tensiunea arterială, previne virozele respiratorii şi gripa.

Trebuie consumat în stare proaspătă sau adăugat în preparate la sfârşit, fără a-l fierbe.

Reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Studiile recente au demonstrat faptul că o dietă bogată în usturoi verde scade tensiunea arterială, subţiază sângele şi scade nivelul colesterolului ”rău”, crescând nivelul colesterolului ”bun”.

Toate aceste beneficii se datorează conţinutului bogat de sulf, care are rolul de a relaxa vasele sangvine şi de a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Mai mult, usturoiul verde luptă împotriva formării cheagurilor de sânge care obstrucţionează arterele. În plus, specialiştii confirmă faptul că antioxidanţii din usturoiul verde neutralizează agenţii responsabili de distrugerea arterelor, având şi capacitatea de a preveni formarea plăcilor de aterom.
Ajută la detoxifierea organismului. Fitohormonii pe care îi conţine usturoiul verde sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele fragede. Aceştia acţionează asupra receptorilor din ţesuturi şi din glande, ajutând în acest fel la curăţarea organismului.
Previne afecţiunile respiratorii.

Usturoiul verde conţine o substanţă denumită alicină, un antibiotic natural cu spectru larg, dar şi substanţe cu rol antiviral, antiinflamator şi antifungic. Mai mult, un consum susţinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afecţiunilor respiratorii, răcelii sau gripei, reducând semnificativ timpul de vindecare, dar ajută şi la ameliorarea durerilor de cap.
Combate apariţia cancerului. S-a demonstrat că salata din frunzele verzi ale usturoiului combate în mod eficient apariţia diverselor forme de cancer.

Cercetătorii francezi au ajuns la concluzia că absorbţia siliciului din usturoiul verde favorizează fabricarea de globule albe anticanceroase, apte să producă interferon, inamicul principal al celulelor canceroase. Astfel, o cură cu usturoi verde, consumat seara, timp de câteva săptămâni, previne apariţia cancerului. Mai exact, un consum zilnic de 15-20 g de usturoi verde poate reduce riscul de apariţie a cancerului cu 20%. Totodată, consumul a 30-40 g usturoi verde pe zi scade riscul de cancer la sân cu peste 35%-40%,

Sursa:doctorulzilei.ro, click.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Curs de calificare pentru infirmiere, recunoscut la nivel național și internațional, organizat la Alba Iulia

Publicat

în

Alba Iulia: Curs de calificare pentru infirmiere, recunoscut la nivel național și internațional

Crucea Roșie Română Filiala Alba reia în această lună cursurile de calificare „infirmieră/infirmier”. Primul curs se va desfășura la Alba Iulia, iar în următoarea perioadă va fi programat un curs similar și la Abrud.

Programul de formare „infirmier/ infirmieră” este autorizat și recunoscut la nivel național și internațional, astfel încât absolvenții pot profesa atât în clinicile și spitalele din România, cât și în cele din străinătate. Cursurile au o durată de 6 luni (720 de ore de teorie și practică) și sunt organizate de Crucea Roșie Română Filiala Alba cu formatori specializați.

În cursul anului 2023, Crucea Roșie Română Filiala Alba a pregătit zeci de persoane pentru a deveni infirmier sau infirmieră în unitățile medicale, cursuri care au avut loc la Alba Iulia și Abrud.

„Sistemul de sănătate din România are nevoie mereu de oameni bine pregătiți. Potrivit Ministerului Sănătății există un deficit foarte mare, în întreaga țară, de medici, dar și de asistente și infirmiere, astfel încât cursurile noastre vin să formeze o parte din personalul de care este nevoie. Ne bucurăm că absolvenții noștri din ultimii ani au ajuns angajați de nădejde în spitale, în unitățile medicale și de îngrijire publice sau private, din țară și din străinătatea declarat Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În județul Alba, Crucea Roșie Română are un serviciu de ambulanță care funcționează cu 7 autospeciale moderne, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu și organizează cursuri de prim ajutor, de pregătire în caz de dezastre și de formare profesională.

În fiecare an, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba ajută mii de persoane vulnerabile, organizează cursuri de prim ajutor, instruiri de educație pentru sănătate pentru copii și derulează numeroase campanii umanitare, educative și de promovare a sănătății.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba