Rămâi conectat

Știri

Desfăşurare de forţe polițienești, la Sebeş: Au fost făcute verificări la peste 100 de imobile şi au fost legitimate 188 de persoane

Publicat

în

Poliţia Municipiului Sebeş, cu sprijinul Poliţiei Locale, a desfășurat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului, pentru menținerea climatului de siguranță civică, prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi  contravențiilor şi creşterea siguranţei rutiere. Au fost verificate peste 100 de imobile şi au fost aplicate 67 de amenzi în valoare de 11.930 lei.

Ieri, 15 martie 2017, Poliţia Municipiului Sebeş a organizat o acţiune cu efective mărite pe raza municipiului Sebeş şi cu preponderenţă în zona „Câmpului”.

La acţiune, alături de cei 30 de poliţişti din cadrul Poliţei Municipiului Sebeş au participat 14 poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Sebeş precum şi lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba şi lucrători ai Apa CTTA Sebeş, care au oferit sprijin, în unele dintre activităţile de control.

Cu ocazia acţiunii au fost făcute verificări la peste 100 de imobile şi au fost legitimate 188 de persoane, urmărindu-se aspectele legate de racordarea construcţiilor la reţelele de utilităţi publice dar şi verificare a modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

Citește și Activităţi organizate de IPJ Alba, pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române

Au fost constate 67 de abateri de natură contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 11.930 lei, din care 51 au fost la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 2 la Legea 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 9 la Legea 12/1990 privind comerţul, iar restul la alte acte normative

De asemenea, în urma controalelor la magazinele din zonă, au fost confiscate produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat,precum şi produse industriale oferite spre vânzare cu încălcarea prevederilor legale.

Valoare totală a confiscărilor a fost de 1.064 de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Mesaje, urări şi felicitări pe care să le transmiţi de SFÂNTUL GHEORGHE 2024

Publicat

în

Mesaje, urări şi felicitări pe care să le transmiţi de SFÂNTUL GHEORGHE 2024

Pe 23 aprilie, românii sărbătoresc SFÂNTUL GHEORGHE. Vezi pe radiounirea.ro o serie de MESAJE, URĂRI, FELICITĂRI pe care să le transmiteţi prietenilor, rudelor şi colegilor numiţi GHEORGHE, George, Georgeta şi derivatele acestora, de ziua lor

Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii si multa sanatate. La multi ani!

Cu ocazia sarbatoririi numelui primiti un calduros „La multi ani”, multa sanatate, multe realizari si tot ce va doriti langa cei dragi.

Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani, George!

La multi ani si fie ca Sfantul Gheorghe sa te calauzeasca mereu!

Iti urez „La multi ani” pentru ca porti acest nume si fie ca Sfantul Gheorghe, pe care il reprezinti, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si linistea interioara.

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele. La multi ani!

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Gheorghe cat mai frumoasa!

Este minunat sa stii ca cineva te place, cineva se gandeste la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat sa stii ca exista cineva care nu-ti uita niciodata ziua de nume. La Multi Ani, Georgiana!

Iti doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toti prietenii tai.

Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani, Gheorghe!

Iti doresc ca de ziua numelui tau sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!

Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, sanatate, impliniri.

Ziua numelui sa fie luminoasa si sa se prelungeasca in multe altele aducatoare de bucurii! LA MULTI ANI!

Tot ce-ti doresti, tot ce-ti lipseste si-ti foloseste, sanatate, prieteni adevarati, si multa bucurie!

Fie ca incepand cu aceasta zi toate necazurile sa te ocoleasca, dragostea la tine in suflet sa poposeasca, sa ai doar zile insorite si multa, multa fericire!

In zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei, pentru ca purtati numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, va urez multa sanatate si fericire!

Un cer albastru fara nori,
In calea ta sa fie,
Sa ai in viata numai flori,
Noroc si bucurie!
La Multi Ani, Gheorghe!

MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE.

 In zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei iti urez multa sanatate si fericire. La multi ani de Sf. Gheorghe.

In zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei, pentru ca purtati numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, va urez multa sanatate si fericire!

Astazi este o zi speciala pentru tine iar tu esti special(a) pentru noi in fiecare zi. Iti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii si multa sanatate. La multi ani!

De ziua numelui tau iti doresc sa ai parte de succes, impliniri si sanatate. Sfantul Gheorghe al carui nume il porti sa te ocroteasca si sa te calauzeasca in viata. La multi ani!

Draga George, de ziua numelui tau iti dorim un sincer La Multi Ani, sa ai parte de multi bani, sanatate si voie buna. Petrecere frumoasa alaturi de cei dragi!

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si tot binele din lume. Sa ai parte numai de zile senine si insorite!

Cu ocazia sarbatoririi numelui primiti un calduros La Multi Ani, sanatate, multe realizari si tot ce va doriti langa cei dragi!

Sa fii mereu tanar(a) si cu acelasi spirit vesel. Viata sa-ti ofere clipe minunate si bucurii nemaiintalnite. La multi ani fericiti.

Sa ai parte de sanatate, multe realizari si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La multi ani, de Sfantul Gheorghe!

Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese si realizari. Sfantul Gheorghe al carui nume il porti sa te ocroteasca si sa te calauzeasca mereu. La Multi Ani!
Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urari pentru o zi minunata si un an plin de realizari. La multi ani de ziua numelui!

MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE. 

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Gheorghe cât mai frumoasă!

Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină şi sănătate. La munţi ani.

Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La muţi ani.

La mulţi ani! Aşa cum soarele luminează pentru toată omenirea, aşa şi tu ne luminezi nouă viaţa. Fie-vă viaţa senină ca răsăritul de soare iar sufletul plin de bucurie.

Ziua numelui să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii! LA MUL?I ANI!

Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate, şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La multi ani!

Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale. La Mulţi Ani.

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate, şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La multi ani!

Tot ce-ţi doreşti, tot ce-ţi lipseşte şi-ţi foloseşte, sănătate, prieteni adevăraţi, şi multă bucurie!

Este minunat să ştii că cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e şi mai minunat să ştii că există cineva care nu-ţi uită niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Gheorghe pe care îl reprezinţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE.

 Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce va doriţi lângă cei dragi.

Dragă Gheroghe, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer “LA MULŢI ANI” să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alaturi de cei dragi!

Ziua numelui să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii! LA MULŢI ANI!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!

Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îti urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gheorghe!

La mulţi ani, fericire, împacare sufletească, flori, iubire, sănătatea te palească, prietenii să nu te uite şi să ai bucurii multe!

La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!

Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.

Îţi urez “La mulţi ani” pentru că porţi acest nume, şi fie ca SF Gheorghe, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară.

La mulţi ani ! Aşa cum soarele luminează pentru toată omenirea aşa şi tu ne luminezi nouă viaţa .Fie-vă viaţa senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat şi tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să ţină o viaţă!

Astăzi este o zi specială pentru tine iar tu eşti special(ă) pentru noi în fiecare zi. Îţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!

De ziua numelui tău îţi doresc să ai parte de succes, împliniri şi sănătate. Sfântul Gheorghe al cărui nume il porţi să te ocrotească şi să te călăuzească în viaţă. La mulţi ani!

Dragă George, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer La Mulţi Ani, să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alaturi de cei dragi!

În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îţi urez multă sănătate şi fericire!

Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!

La Mulţi Ani, Gheorghe, şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!

Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

Tot ce-ţi doresti, tot ce-ţi lipseşte şi-ţi foloseşte, sănătate, prieteni adevăraţi şi multă bucurie!

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Gheorghe pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe cât mai frumoasă!

Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Peste 1.000 de vizitatori au venit să-l cunoască pe „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Publicat

în

Peste 1.000 de vizitatori au venit să-l cunoască pe „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

În perioada 21 martie – 21 aprilie, Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei a găzduit expoziția „Eminescu-omul”, itinerată pentru prima dată în România de Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Au dat plus valoare evenimentului Historic Paper Treasures&Collectibles și Opera Națională București, care au completat atât lista exponatelor, cât și atmosfera, cu volume rare și elemente de decor.

Cei peste 1.000 de vizitatori ai expoziției eveniment au avut ocazia să vadă, în premieră pentru zona Ardealului, 4 fotografii originale cu Mihai Eminescu, singurele ipostaze în care acesta a fost vreodată imortalizat, masca mortuară, inelul sigilar, bijuterii din aur și argint ale Veronicăi Micle, bunuri culturale clasate în Tezaurul Patrimoniului Cultural Național, precum și o colecție impresionantă de reviste, documente și volume Princeps de mare valoare.

Poezia de debut, primul articol scris în calitate de gazetar, primul volum de poezii, prima traducere, pagina pe care și-a exersat semnătura, alături de restul elementelor care au alcătuit această expoziție au întregit imaginea lui Eminescu-omul, în cadrul evenimentui fără precedent.
Organizatorii, Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la succesul acestei expoziții: Historic Paper Treasures& Collectibles, Opera Națională București, doamnei prof. univ. dr. Diana Câmpan, domnilor Mihai Rusu și Nicolae Mihăilescu, colecționari privați, Mobila Sebeș Adela, Consignația Chilipir, Jandarmeriei Iași și Jandarmeriei Alba, precum și mass-mediei pentru promovare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Activitatea în noul spațiu al Policlinicii din Alba Iulia, start în 7 mai

Publicat

în

În 7 mai, start al activității în noul spațiu al Policlinicii din Alba Iulia

A fost finalizat proiectul „Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”. 
Lucrările de extindere, modernizare și dotare a ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au fost finalizate în urma unei investiții de peste 3 milioane de euro, iar activitatea în noul spațiu va începe din 7 mai.
Policlinica spitalului a fost mutată acum aproape 20 de ani pe strada Mușețelului nr. 2, iar în urma acestei investiții va reveni în incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.
Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și implementat de către Consiliul Județean Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Valoarea totală a proiectului a fost de 15.029.527,09 lei (din care 14.529.527,09 lei fonduri nerambursabile și confinanțare de la Consiliul Județean Alba, respectiv 500.000 de lei venituri proprii ale SJU Alba Iulia).
Vineri 19 aprilie, cu ocazia finalizării lucrărilor, la noul ambulatoriu de specialitate a fost oficiată o slujbă religioasă, în prezența personalului medical, iar conducerea SJU Alba Iulia a prezentat investiția oficialităților locale și județene, reprezentanților instituțiilor deconcentrate și altor parteneri și colaboratori.
Obiectivul general al proiectului a fost modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Obiectivele specifice a vizat:
– Modernizarea și extinderea unei clădiri din incinta SJU Alba Iulia în vederea asigurării unui spațiu optim din punct de vedere al circuitelor funcționale pentru desfășurarea activității de ambulatoriu;
– Dotarea ambulatoriului integrat al SJU Alba Iulia cu echipamente medicale în vederea asigurării conformării cel puțin la cerințele minime obligatorii;
– Accesibilizarea clădirii ambulatoriului.
Principalele beneficii ale proiectului implementat constau în:
– Dotarea cu aparatură modernă de ultimă generație menită să contribuie la creșterea calității actului medical;
– Desfășurarea activităților medicale într-o locație modernizată care răspunde cerințelor și standardelor actuale din domeniu;
– Implementarea unui sistem modern de programare a pacienților în vederea evitării aglomerației.
Prin concentrarea serviciilor medicale într-un singur loc, se poate crea un mediu mai integrat și coordonat, care să conducă la o îngrijire mai bună și la rezultate mai bune pentru pacienți. Relocarea ambulatoriului de specialitate aduce și avantaje pentru medici, care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă distanța dintre cele două locații.
Echipa de implementare a fost formată din angajați ai Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și ai Consiliului Județean Alba.
Caracteristicile arhitecturale ale noii facilități includ:
– 10 cabinete de consultații cu sălile de tratament aferente
– 8 cabinete de consulații pentru specialități medicale
– 2 săli de tratament specialități medicale
– explorări EKG
– audiometrie
– punct de recoltare
– fișier
– zone de așteptare interioare
– zonă de așteptare exterioară
– birou statistică medicală
– 1 grup sanitar copii
– 1 grup sanitar persoane cu dizabilități
– 4 grupuri sanitare pacienți pe sexe
– 2 grupuri sanitare personal pe sexe
– Spații anexe: spațiu deșeuri, spațiu materiale de curățenie, magazii
– Pardoseli din covor tip Tarkett
– Uși medicale pentru spații sanitare
– Scaune și bănci pentru aparținători pentru spații medicale
– Uși automate de acces prevăzute cu perdea de aer cald pentru perioadele reci
– Dozatoare de săpun și dezinfectant, distribuitor de hârtie pentru mâini
Sistemele instalate includ:
– Instalația de climatizare cu aparate exterioare multisplit
Instalația termică a fost înlocuită integral, atât sistemul de distribuție din demisol cât și coloanele, iar radiatoarele de fontă existente cu radiatoare igienice pentru spațiile sanitare
– Instalațiile sanitare: AR, ACM și canalizarea menajeră au fost înlocuite integral, atât sistemul de distribuție din demisol cât și coloanele și s-a realizat instalația de recirculare a ACM
– Instalația electrică este executată cu cabluri cu emisie redusă de halogenuri, corpuri de iluminat LED montate în paturi de cabluri fără emisie de halogenuri
– Instalație IDSAI: realizată pe întreaga suprafață a ambulatoriului și în demisolul tehnic și cuprinde detectori, sirene butoane toate cu IP
– Instalație de iluminat în caz de panică
– În sălile de tratament sunt prevăzute lămpi UV pentru dezinfecția automată sau manuală a zonei în lipsa personalului
– Instalație de date, acces point și telefonie
– Instalație de sonorizare, permițându-se atât difuzarea de muzică ambientală, cât și mesaje preînregistrate și anunțuri
– În zonele de așteptare sunt amplasate monitoare pe care rulează cabinetele și numerele de ordine aferente programării următoare
– În zonele de așteptare principale sunt montate dozatoare de apă și prize
– Sistem de „poștă pneumatică” prin care se transmit probele recoltate de la punctul de recoltare direct la laborator
– Sistem de semnalizare format dintr-un totem în zona fișierului și de plăci de direcționare
– Sistem de degivrare a scărilor de acces.
Pentru persoanele cu dizabilități, au fost implementate următoarele facilități:
– Grup sanitar dotat corespunzător
– Pavaj rezonator la urcări
– Scriere braille a spațiilor existente
– Mâna curentă
– Rampe exterioare pentru acces
De asemenea, pentru pacienți va fi organizată parcarea cu 30 de locuri din fața ambulatoriului de specialitate. Parcarea va fi destinată doar pacienților ambulatoriului, în timpul programului de lucru, iar în afara programului de funcționare, va fi disponibilă tuturor.
Echipamentele medicale diverse pot fi utilizate de mai multe specialități medicale, între care: Neurologie, Neurochirurgie și chirurgie vasculară, Cardiologie, Medicină internă, Chirurgie generală, Chirurgie plastică, Obstetrică-Ginecologie, Cardiologie.
De asemenea, au fost achiziționate și alte obiecte medicale, echipamente medicale și aparaturi, obiecte de mobilier, necesare pentru derularea în bune condiții a actului medical.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba