Desertul perfect la începutul toamnei: găluște cu prune

Adăugat la Știri, Tineret

GALUSTI CU PRUNEP1070063Găluştele cu prune reprezintă desertul perfect pentru începutul toamnei. Rețeta este foarte ușor de preparat, e savuroasă și poate fi servită cu succes și musafirilor.

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi noi

300 de grame de făină

1 ou

sare după gust

500 de grame de prune

6 linguri de pesmet

zahăr tos

Mod de preparare:

Pentru început, se spală prunele, li se scot sâmburii şi sunt aşezate într-un castron, peste care se presară zahăr tos.

Apoi, se pun 6 linguri de pesmet într-o cratiţă şi se lasă pe foc, timp în care se amestecă continuu până capătă o culoare rumenie. După ce s-a rumenit pesmetul, se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă câteva linguri de zahăr tos, iar apoi se amestecă până se omogenizează.

Apoi, se spală cartofii şi se pun la fiert, fără a fi curăţaţi, într-o oală cu apă şi sare, după gust. Se lasă la fiert până când cartofii se înmoaie, după care se scot din apă şi se curăţă de coajă, pentru ca apoi să se dea prin presa de cartofi. Se agaugă un ou, sare, făină şi se amestecă totul până se obţine o compoziţie omogenă.

Apoi, se ia o lingură din compoziţia de cartofi, se pune în palmă, iar în mijloc se pune o jumătate de prună şi se formează o găluşcă rotundă. Într-o cratiţă cu apă şi sare, se pun găluştele la fiert.

Când găluştele cu prune încep să se ridice la suprafaţă, înseamnă că sunt fierte. Atunci se scot pe o farfurie la scurs şi se dau prin pesmet cu zahăr.

sursa: cevabun.ro

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii