Deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu, la Unirea FM: Trebuie să refacem sistemul de irigații, pentru a ajuta producătorii autohtoni

Adăugat la Știri

irigatiiEmbargoul cu Rusia, supraproducția din Polonia pe lapte, din Austria, Ungaria și Germania, pe carne, pune o presiune suplimentară pe producătorii români, a declarat la Unirea FM deputatul social democrat, Ioan Dîrzu.

Acesta a precizat că lipsa subvențiilor de la APIA a omorât destul de mulți producători. Putem să sprijinim agricultura, implicit producătorii, și dacă refacem sistemul de irigații, lucru ce a fost discutat și în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților.

Deputatul Ioan Dîrzu: ”Lipsa subvențiilor în această perioadă a omorât destul de mulți producători. Pentru că orice investitor are credit în bancă, are mașini în leasing, de transport, de ambalare, iar dacă banii nu vin la timp, au probleme. În Comisia de Agricultură am inițiat și un proiect ce privește sistemul de irigatți , cu buget alocat anul viitor pentru sistemul de irigații pe care trebuie să îl refacem. Vremea este din ce în ce mai călduroasă, seceta din ce în ce mai dură. Trebuie să gândim strategic. Credem că potențialul României este și a rămas unul agrar, sau pe animale de carne sau lapte. Acest lucru trebuie să îl valorificăm. Aici, în Ardeal, porumbul e frumos, dar în Moldova e totul ars. Probabil că și închiderea anumitor negocieri cu China, cu alte state, acum ne face să avem o competiție venită de afară.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii