Deputatul Ioan Dîrzu, la Unirea FM : Un premier propus de președintele Iohannis nu ar putea duce la implementarea programului de guvernare al PSD

Adăugat la Politică, Știri

dirzuUn premier propus de președintele Klaus Iohannis, nu ar putea duce la implementarea programului de guvernare al PSD, a declarat la Unirea FM deputatul Ioan Dîrzu, președintele PDS Alba. Acesta a precizat că cea mai bună variantă pentru funcția de premier este președintele PSD, Liviu Dragnea.

”Ce trebuie să înțeleagă președintele este că viitorul premier trebuie să fie de la partidul majoritar. Domnul Dragnea trebuie să fie viitorul premier al României, este cel ce știe cel mai bine, a lucrat la acest program, a fost și în guvernarea anterioara, în Ministerul Dezvoltării, a participat la multe etape din viața politică a României, înțelege fenomenul politic, dar în mod special cel administrativ”.

În schimb, șeful statului a precizat că „rămân în picioare” criteriile de integritate pe care a anunțat că trebuie să le îndeplinească viitorul premier și că nu se teme de un eventual demers de suspendare pe care l-ar putea declanșa PSD. Liviu Dragnea a fost condamnat, în aprilie 2016,  în dosarul fraudării votului la referendumul din 2012. Pe marginea acestui subiect a comentat deputatul de Alba , Ioan Dîrzu.

”Referendum care, toată lumea, foarte mulți români au votat pentru suspendare, știți cu toții, toate partidele politice, toți președinții de la mic la mare au îndemnat populația să meargă la vot și să voteze pentru suspendare. Sigur, a fost un singur dosar și vă spun că nici în ziua de azi nu a primit domnul președintele motivarea. Votul majorității românilor este pentru PSD. Partidul care a câștigat alegerile poate propune premier. Cam asta trebuie să înțeleagă domnul Iohannis și să treacă la punerea în aplicare a legii. Asta văd eu cel mai corect și cel mai fair- play”.

Citește și Votul s-a încheiat în țară. Prezența la vot: 39,49%. PSD a câștigat alegerile parlamentare din 2016

Dacă PSD va respecta legea din 2001, care interzice unui condamnat penal să facă parte din Guvern, dacă vor cere modificarea, se va stabili în perioada următoare, spune Ioan Dîrzu

”Au trecut doar 2 zile de la încheierea procesului electoral. Așteptăm rezultatul confirmat de BEC,  perioada de contestație, după care PSD se va întâlni la nivel național și va lua decizia pentru propunerea viitorului premier. Sunt convins că propunerea PSD va fi Liviu Dragnea”

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii