Rămâi conectat

Societate

Demonstrații de dans sportiv la Alba Iulia. Cei mai talentați și premiați dansatori din Alba vor încânta publicul în cadrul Galei „Top Dance”

Publicat

în

dansCasa de Cultură a Studenților din Alba Iulia va găzdui duminică, 14 decembrie, de la ora 17.00, mai multe demonstrații de dans sportiv.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului intitulat „Gala Top Dance”, albaiulienii îi pot urmări pe sportivii de la Clubul Top Dance din Alba care au câștigat peste 200 de premii la competițiile naționale și au impresionat juriile din toată țara cu mișcările lor. Astfel, pe scenă vor evolua dansatori cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, perechi ce provin din grupele de începători, avansați, dar și cei care au fost premiați la Campionatul Național de Dans desfășurat în acest an. De asemenea, doamnele și domnișoarele prezente la gală vor putea câștiga prin tragere la sorți mai multe produse cosmetice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Nunta de Aur, la Alba Iulia, în 26 mai

Publicat

în

La Alba Iulia, în 26 mai, Nunta de Aur

Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, prin Direcția de Asistență Socială, în data de duminică 26 mai, evenimentul “Nunta de Aur 2024” pentru cuplurile care domiciliază în municipiul Alba Iulia şi care împlinesc 50 ani de căsătorie în anul 2024.

Acest eveniment este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei.

Înscrierea la eveniment se va face în baza cererii însoțită de actele de identitate şi certificatul de căsătorie la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, situat pe strada Libertății nr. 21, precum și la sediile Primăriei și Direcției de Asistență Socială, Calea Moților nr. 5A, respectiv Bulevardul Republicii nr. 26, până în data de 10 mai.

Informații suplimentare se pot obține telefonic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Piatra Cetii: Prin ce te cucerește

Publicat

în

Prin ce te cucerește Piatra Cetii

Rezervația peisagistică Piatra Cetii este constituită dintr-un relief pitoresc, în cea mai mare parte reprezentat de creste, abrupturi, ţancuri şi stâncării (partea sudică), parţial de versanţi repezi acoperiţi cu vegetaţie forestieră.

Se remarcă printr-o mare diversitate floristică, adăpostind o serie de endemisme şi plante aflate pe lista roşie a plantelor superioare din România ca specii care necesită ocrotire.

Relieful este reprezentat de o înălţime calcaroasă, proeminentă şi izolată, înălţată până la 1233 de metri, cu aproximativ 200 de metri deasupra culmilor netezite din jur. Este alungită pe direcţia nord-est-sud-vest şi are aspectul unei creste formată din trei segmente: Piatra Cetii, La Călugări şi Piatra Înaltă, cu versanţi abrupţi, prăpăstioşi, cu ţancuri şi hornuri. Jumătatea nordică are versanţii mai puţin abrupţi, acoperiţi de pădure până în partea superioară.

Versanţii din jurul Pietrii Cetii sunt acoperiţi cu pădure de fag (Fagus sylvatica) în care apar şi exemplare de carpen (Carpinus betulus). În partea nordică a Pietrei Cetii, prin lipsa abrupturilor şi a grohotişurilor calcaroase, pădurea de fag reuşeşte să înainteze până aproape de vârf. Pe versanţii abrupţi cu acumulări de grohotiş se găsesc petice de pajişti de stâncărie. Pe alocuri se întâlnesc exemplare de mojdrean (Fraxinus ornus), darmox (Viburnum lantana), cetina de negi (Juniperus sabina) diferite specii de scoruş (Sorbus dacica, Sorbus graeca) şi de măceş, (Rosa canina, Rosa spinossisimd). Se întâlnesc şi o serie de plante de interes sub aspect fitocenologic precum orhidee, iris sau floarea de colț.

sursa: facebook Consiliul Județean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

13 aprilie: Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului

Publicat

în

Zi internațională dedicată rock and roll-ului

Pe 13 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului.

Rock and roll (scris și rock & roll sau rock ‘n’ roll) este un stil muzical cu originar din Statele Unite ale Americii, care s-a dezvoltat în special la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950 dintr-o combinație de blues, jazz, country și gospel. O formă timpurie a stilului rock and roll este muzica rockabilly. Rock and roll-ul este deseori cântat cu chitare electrice, chitară bas, instrumente cu clape și tobe.

Printre artiștii de renume se numără Buddy Holly, Chuck Berry, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash. Rock-ul britanic avea să revoluționeze muzica, prin formații ca The Beatles, The Who, The Animals sau The Rolling Stones.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba