Decizie fără precedent în educaţie! Ministerul Educaţiei va recunoaşte diplome obţinute după studii neautorizate

Adăugat la Educație și Cultură

Ministerul Educaţiei va recunoaşte diplome obţinute după studii neautorizate. Află mai multe de pe radiounirea.ro.

diplomaMinisterul va recunoaşte diplomele a peste 70 de mii de absolvenţi care au finalizat studii neautorizate. Majoritatea sunt absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret”, iar decizia vine ca urmare a numeroaselor procese pierdute în ultimii ani de stat. Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul instituţiei un proiect de ordonanţă de guvern care prevede şi sancţiuni viitoare pentru universităţi, relatează TVR.

Ministerul Educaţiei a pierdut 7.400 de procese şi mai are pe rol încă 2.300 din partea a peste 47 de mii de absolvenţi. Per total, 70 de mii de persoane au absolvit studii neautorizate în ultimii ani.

Citește și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost aleasă de aproximativ 1.400 de tineri care doresc să-și continue studiile

Prin proiectul de ordonanţă iniţiat de Ministerul Educaţiei, toate diplomele acestor absolvenţi înmatriculați până în anul universitar 2014 – 2015 inclusiv vor fi recunoscute. Asta nu înseamnă însă că procesele nu vor continua.
Acelaşi proiect de ordonanţă prevede şi că universităţile care înmatriculează studenţi peste capacitatea maximă, ori la programe de studii neautorizate, se sancţionează cu plata integrală către stat a contravalorii taxelor de şcolarizare. O măsură mult prea blândă, spun specialiştii în educaţie. Beneficiari ai acestor ordonanţe sunt cei care au absovit forme de învăţământ şi programe neautorizate sau neacreditate şi cei care au fost înmatriculaţi peste cifra de şcolarizare.
Sursa:activenews.ro și tvr.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.