Rămâi conectat

Video

De vorbă cu Alexa Vîlcan, o tânără antreprenoare din Alba Iulia. Povestea „din garaj” a unei afaceri de succes

Publicat

în

alexaPe o piață competitivă și în continuă schimbare în Alba Iulia, Alexa Vîlcan conduce un mic business cu haine și este mereu orientată spre dezvoltare.

Aspectul delicat, fragil și modest în același timp al Alexei, ascunde o abilitate puternică și creativă în tot ceea ce face. Absolventă a Facultății Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și specializată în domeniul managementului turismului la Londra, Alexa Vîlcan este proprietara magazinului de haine „Garage Boutique” din Alba Iulia.

Își conduce afacerea dintr-un garaj al propriei sale locuințe, alături de soțul ei, într-un decor cochet. Ideea acestui business îi aparține în totalitate și a luat naștere când Alexa s-a întors din Londra, unde a locuit 3 ani și fost managerul unui hotel.

„Când eram în Anglia, în drum spre serviciu, făceam 3 ore dus-întors, de unde stăteam și până unde lucram. Mereu mă măcina ideea că în acest timp pe care eu îl pierdeam pe drum, puteam face altceva. Am zis de ce să nu încerc să fac ceva la mine în țară. Am vrut să fac ceva la mine acasă, care să-mi dea «un feeling cosy». Tot timpul am încercat să fac altceva, care să mă diferențieze de restul. Deși aveam posibilitatea să închiriez un magazin pe o stradă din Alba și să fiu la fel ca și restul, am zis dacă tot am foarte mult spațiu la subsolul casei, de ce să nu creez acolo un loc unde să-mi dezvolt o mică afacere cu haine. Recunosc că m-am inspirat puțin și de la englezi, care scot în curte la vânzare haine și obiecte pe care nu le mai folosesc. Am zis dacă ei pot, noi românii de ce nu am putea?”

Deși la început lumea a fost sceptică și nu a crezut vreodată că o să reușească să aibă succes și profit, Alexa a căutat în permanență să se dezvolte și să se adapteze la provocările pieței. A creat câteva campanii de imagine care au avut un foarte mare impact asupra clienților, mai ales pe internet, iar în scurt timp a început să livreze haine în toată țara. În prezent are peste 24.000 de prieteni pe pagina de Facebook.

„Recunosc că nu eram fană Facebook până să am această afacere. Avea tatăl meu pagină de Facebook, iar eu nu aveam. M-am gândit însă de ce să nu profit și eu de această modalitate gratis de promovare și să nu-mi fac și eu cont. Totul a început ca și o joacă, de la 1 aprilie 2013, de când am deschis boutique-ul, în fiecare zi, la ora 12.00, postam câte o fotografie cu o piesă vestimentară care mie îmi plăcea foarte mult.  Am ales și câteva fete frumoase din oraș care să fie imaginea magazinului, iar pe urmă au urmat colaborări cu mai mulți make-up artiști, hair-styliști și fotografi din Alba Iulia”.

În mai puțin de un an „Garage Boutique” a devenit un brand în Alba Iulia și a început să fie căutat și de bloggeri de fashion, precum Alina Ceușan, Sandra Bendre și Ioana Chișiu.

„Aceste fete sunt foarte cunoscute în întreaga țară și au foarte mulți fani pe internet. Faptul că am asociat magazinul cu imaginea lor m-a ajutat destul de mult, a fost o bună mișcare de PR, recunosc”.

Alexa are și o pasiune pentru flori, iar recent a livrat o comandă și pentru Casa Regală.

„A fost o onoare pentru mine să onorez o comandă pentru Principesa Margareta. Am fost foarte entuziasmată și m-am documentat înainte să realizez acel buchet pentru că nu știam exact care sunt gusturile ei. Am optat într-un final pentru o combinație de crini, trandafiri roșii și lotus, iar Principesa Margareta a fost foarte încântată”.

Valorile de la care Alexa nu abdică niciodată sunt profesionalismul și dorința de a fi mai bun în fiecare zi.

„În fiecare zi încerc să fiu o versiune mai bună a mea și să mă autodepășesc. Sunt dornică mereu să învăț lucruri noi și mă străduiesc să fac lucrurile diferit față de restul”.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Sport

„La o bere cu Gicu Grozav!” – Fotbalistul albaiulian a vorbit despre prietenii din „sportul rege” și cele mai ciudate experiențe din carieră

Publicat

în

Odată transferat la Dinamo București, Gicu Grozav a revenit și pe radarul mass-mediei din România. Acesta a vorbit, într-un interviu video, despre colegii din fotbal, pe cine ar invita la o bere, și cele mai ciudate experiențe pe care le-a trăit în cariera sa.

Gicu Grozav a împlinit de curând 28 de ani, iar cariera sa este departe de a se fi încheiat. Acesta a revenit la Dinamo București, formație pentru care și-a declarat dragostea de „câine roșu”, iar odată cu această mutare, albaiulianul speră la revenirea formei de odinioară, care l-a consacrat și i-a adus numărul 10 la naționala României de fotbal.

Chiar dacă a luat o pauză considerabilă, Gicu Grozav nu a fost uitat de suporteri, acesta fiind unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai actualei generații, fiind „supus” de curând la un interviu video, cu întrebări lejere, rubrica fiind numită „La o bere cu Gicu Grozav”.

Ce a ieșit, aflați din materialul video postat mai jos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

VIDEO: Câteva lucruri despre municipiul Blaj, prezentate de TVR, în Anul Centenarului!

Publicat

în

Orașul Blaj este astăzi, plin de simboluri, care amintesc de lupta românilor transilvăneni pentru emancipare națională! În 1848, trei Adunări Naționale au avut loc la Blaj, în aprilie, mai și spetembrie.

De pe „Dealul Crucii” se distinge Catedrala Catolică „Sfânta Treime”. Pe platoul din fața catedralei, pe 2 mai 18148, Simion Bărnuțiu, unul dintre fruntașii Revoluției Pașoptiste a rostit în fața a mii de oameni, discursul, pe care a 2-a zi, aveau să îl asculte peste 40.000 de români strânși pe Câmpia Libertății.

Documentarul realizat de TVR, îl puteți urmări în materialul video postat mai jos:

 

https://www.facebook.com/gabriela.baiardi.35/videos/2012148135693845/


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Video

Criza gunoaielor, în dezbatere la Unirea FM! Protagoniști: Călin Potor (PSD) și Florin Roman (PNL)

Publicat

în

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman și deputatul PSD Alba, Călin Potor, și-au dat întâlnire la Radio Unirea FM pentru a dezbate problema deșeurilor menajere ce a stârnit în ultimele zile discuții aprinse.

Motivul este legat de amânarea finalizării lucrărilor la groapa de gunoi de la Galda de Jos. PSD Alba a organizat în acest sens și o acțiune de protest.

Ascultați emisiunea aici :


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba