De săptămâna viitoare vremea se schimbă: Revin ploile

Adăugat la Știri

ploiÎn weekend vom avea parte de temperaturi mai mari decât cele normale pentru data din calendar, dar de săptămâna viitoare se reîntorc ploile.

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii octombrie. În regiunile estice, sud-estice, precum şi în zonele depresionare, cerul va prezenta unele înnorări şi la începutul, dar mai ales la sfârşitul intervalului, local va fi ceaţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin seara şi noaptea, iar ceaţa se va forma izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade in estul Transilvaniei  şi 27 grade în Lunca Dunării.

Duminică, vremea se menține mai caldă decât în mod normal la această dată, cu maxime ce pleaca de la 20 de grade în nordul litoralului şi ajung până la 28 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate abia spre seară şi noaptea, când vor fi averse, însoţite trecător de descărcări electrice şi posibil de intensificări de scurtă durată ale vântului, local, în jumătatea de vest a ţării şi la munte şi doar izolat în restul teritoriului. Dimineața pe arii restrânse, în zonele joase de relief din est și sud-est, va fi ceață.

Citește și Codurile meteo, explicate. Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Luni, vremea se schimba, va deveni în general instabilă, mai întâi în vest, în nord şi în centrul țării, apoi şi în celelalte zone, iar temperaturile vor scadea pana aproape de cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua, pe arii extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde pe spații mici se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate și local în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite trecător de descărcări electrice, iar în cursul nopții, pe crestele montane înalte apar  precipitații mixte. Vântul va sufla cu unele intensificări, în special în timpul averselor. Temperaturile maxime vor cuprinse între 16 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în sudul Olteniei.

Marţi, vremea va fi în general închisă, cu ploi în cea mai mare parte a țării, şi temperaturi în scadere, astfel încat va fi o vreme rece, pentru data din calendar, mai ales in  vest, în nord şi în centru, cu maxime între 10 şi 18 grade. La munte, îndeosebi la altitudini mari,  vor fi precipitații mixte si local cantitatile de apa vor fi mai însemnate, la munte mai ales. De miercuri, vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă în toată țara și se va menține în general închisă, cu ploi în toate regiunile și precipitații mixte la munte.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii