Rămâi conectat

Știri

De ce continuă româncele să gătească mâncare tradiţională

Publicat

în

Semnificația mesei pentru femeile din România este una mai degrabă emoțională, dar și simbol al bunăstării, reflectând starea materială a oamenilor, conform unui studiu calitativ realizat de Exact Cercetare și Consultanță. care este rolul mâncării bine gătite pentru românce, afli de pe radiounirea.ro.

Pentru femeile cu vârste cuprinse între 35 și 59 de ani, mâncarea tradițională, gătită în casă, este cea mai apreciată. Pe de-o parte, pentru că este considerată a fi naturală, sănătoasă (cu ingrediente controlate), iar pe de alta, pentru că prețul este unul convenabil. În plus, prin gătit, femeile simt că își arată grija față de cei dragi, că îi recompensează sau le arăta afecțiunea.

Femeile din România sunt niște gurmande, rolul mâncării fiind pentru ele acela de răsfăț al gustului. Pentru că le place să mănânce, dar și să gătească pentru cei dragi, ele își petrec ore bune în bucătărie, încercând să inoveze și să vină cu rețete noi și ușoare, nerenunțând, însă, la ideea de gust.

Româncele consideră ca fiind sănătoase fructele, legumele, lactatele, carnea slabă. Aleg însă să le consume ca atare mai ales atunci când se confruntă cu probleme medicale sau în situația curelor de slăbire. În rest, alimentele sănătoase sunt preferate ca ingrediente ale unor preparate cu gust. Când vine vorba de gătit, româncele au în vedere curcanul ca tip de carne fără ‘hormoni’ și peștele, încercând să evite grăsimile (atât carnea grasă, cât și uleiul), combinațiile de alimente, excesele de orice fel și produsele procesate, ce conțin aditivi.

Citește și Studiu: Copiii care fac mofturi la mâncare sunt mai predispuși la tulburări emoționale

Din cauza lipsei timpului și a numărului din ce în ce mai mare de responsabilități, masa a devenit în ultimii ani un element secundar în viața oamenilor. Astfel, masa este luată pe fugă (sub formă de preparate fast-food sau gustări reci), de multe ori în drum spre serviciu, în fața calculatorului sau a televizorului și chiar în picioare. Ritmul de viață alert a determinat schimbări și în ceea ce privește numărul meselor servite zilnic: majoritatea participantelor la studiu au menționat o singură masă pe zi — cea de seară.

Femeile din România își doresc însă să poată reveni la mesele regulate, la relaxarea oferită de petrecerea timpului împreună cei dragi, la pauza de prânz, la mâncarea gătită în casă.

Sursa:realitatea.net

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba