De astăzi, românii cu datorii scapă de hărţuirea recuperatorilor

Adăugat la Știri

RecuperatoriDe vineri, recuperatorii de datorii nu mai au voie să te caute oricând și oriunde

Recuperatorii de creanțe vor putea să contacteze doar anumite persoane în afară de datornic, iar contactarea la muncă sau între anumite ore ale zilei va fi interzisă, potrivit unui act normativ care se va aplica de vineri. Pe deasupra, recuperatorii nu vor avea voie să amenințe, să hărțuiască sau să abuzeze datornicii. În caz contrar, amenzile vor putea ajunge până la 100.000 de lei.

Recuperatorii de datorii vor avea o serie de interdicții exprese atunci când vine vorba de contactarea cetățenilor și comunicarea cu aceștia. Mai exact, contactarea datornicilor la locul de muncă, precum și comunicarea cu ei între orele 20:00, seara – 09:00, dimineața vor fi interzise. Tot de vineri, recuperatorii de datorii nu vor avea voie să folosească tehnici de hărțuire sau abuz și nici amenințări sau alte tehnici agresive.

Citește și Datornicii, apărați de abuzurile bancherilor

Totodată, interzisă va fi și „contactarea, în legătură cu recuperarea creanțelor, a oricărei altei persoane diferită de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului”. Recuperatorilor de creanțe le va fi interzis să afișeze, la ușa apartamentului sau a blocului, notificări, somații sau adrese în legătură cu recuperarea creanțelor.

Sursa:avocatnet.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii