De astăzi, la Alba Iulia și Jidvei, Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”

Adăugat la Divertisment, Muzică, Știri

În perioada 4 – 8 septembrie 2019 se va desfășura la Alba Iulia și Jidvei o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”.

Inițiat și susținut de compania JIDVEI în urmă cu aproape două decenii, festivalul-concurs a devenit un eveniment național de tradiție, o imagine emblematică a festivalurilor de folclor din țară.

Ca în fiecare an, concursul se derulează pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. Din dorința de a continua demersurile inițiate în cadrul ediției de anul trecut, prilejuite de celebrarea împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, și anume de a impulsiona și sprijini păstrarea tradițiilor, cântecului și graiului românesc și în comunitățile de români din afara țării mai multți interpreți din afara granițelor țării noastre vor particpa la concurs.

Această ediție aduce o schimbare semnificativă în privința programului Festivalului, astfel încât concursul și recitalurile se vor desfășura în zilele de 4 și 5 septembrie, iar Gala laureaților va avea loc vineri, 6 septembrie. Ziua de sâmbătă va fi dedicată activităților educative destinate tinerilor concurenți, iar duminică, 8 septembrie, Gala laureaților își va afla ecoul la Jidvei, locul în care s-a făcut primul pas spre ceea ce avea să se transforme, în timp, într-unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din întreaga țară.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii