Rămâi conectat

Știri

De astăzi, datele personale ale șoferilor, incluse într-un registru național

Publicat

în

Datele personale ale șoferilor din România vor fi incluse într-un registru național al Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unui act normativ publicat miercuri în Monitorul Oficial. Totodată, registrul unic va conține datele de identificare ale tuturor proprietarilor și deținătorilor mandatați de mașini, precum și ale automobilelor în sine. Iar dispozițiile referitoare la registrul național se vor aplica de la data de 2 septembrie 2017.

Documentul prevede, practic, apariția unui Registru național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate, ce va fi creat și gestionat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul MAI. Acest registru electronic va include datele personale ale celor care obțin permisul auto, printre care numele, codul numeric personal, domiciliul, poza sau chiar e-mail-ul. Concret, la eliberarea permiselor, serviciile publice comunitare ale DRPCIV vor înscrie în registru:

  • datele de identificare ale titularului permisului de conducere românesc: prenumele, numele, codul numeric personal sau, dacă este cazul, echivalentul acestuia, fotografia și semnătura titularului, locul și data nașterii, domiciliul sau reședinţa, precum și, opțional, numărul de telefon și e-mail-ul șoferului;
  • categoriile de vehicule pentru care șoferul posedă drept de conducere;
  • codurile armonizate ale Uniunii Europene;
  • datele de identificare ale permisului auto al șoferului.

Citește și Şoferii vor fi scutiţi de obligativitatea publicării în Monitorul Oficial a pierderii sau furtului de identitate a maşinii

Totodată, Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate va include datele de identificare ale proprietarilor și deținătorilor mandatați ai autovehiculelor, precum și cele ale mașinilor. Acestea vor fi trecute în registru la prima înmatriculare în România a unui automobil, dar și la orice schimbare de proprietar.

Astfel, dacă datele mașinii ce se vor colecta vor fi stabilite ulterior prin ordin al MAI, în cazul datelor de identificare ale proprietarilor și deținătorilor mandatați vor figura în registru:

  • pentru persoanele fizice: prenumele, numele, codul numeric personal sau, dacă este cazul, echivalentul acestuia, respectiv numărul de identificare fiscală, locul și data nașterii, domiciliul/reședința și, opțional, numărul de telefon și adresa de e-mail ale persoanei;
  • pentru persoanele juridice: denumirea, sediul, codul de identificare fiscală, numărul de înregistrare în Registrul comerțului sau codul unic de înregistrare și, opțional, numărul de telefon și adresa de poștă electronică ale reprezentantului.

Totuși, datele enumerate mai sus nu vor rămâne permanent în registrul electronic unic al MAI, ci vor fi șterse după zece ani. Dacă în cazul șoferilor va fi vorba de zece ani de la data expirării valabilității permisului auto, în cazul proprietarilor și deținătorilor mandatați, precum și al mașinilor în sine, va fi vorba de zece ani de la data radierii vehiculelor. DRPCIV va putea să facă schimb de date cu autoritățile omoloage din celelalte țări membre ale Uniunii Europene pentru a cere sau a da informații despre statutul legal al automobilelor înainte de înmatricularea acestora.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba