Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia poate efectua, de anul acesta, operații de tratare a obezității pe cale laparoscopică

Adăugat la Știri

rp_spitalul-judetean-abi-300x190.jpgDe anul acesta Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia poate efectua operații de tratare a obezității pe cale laparoscopică. Anul acesta a fost achiziționat un laparoscop de ultimă generație și pe lângă acesta un aparat de sigilare vasculară, care permite realizarea mai multor intervenții laparoscopice complexe printre care și abordarea obezității pe cale laparoscopică.

Un procent semnificativ din operațiile efectuate de Secția de chirurgie a spitalului din Alba Iulia sunt intervenți laparoscopice. Printre acestea se pot efectua şi operații de tratare a obezității. Potrivit medicului chirurg Flaviu Pițu, șeful Secției de chirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, rezultatele în urma acestor intervenții sunt semnificative, pacienții putând să slăbească multe kilograme dacă respectă un regim alimentar și de viață corespunzător. În acelasi timp în urma operaţiei se pot corecta anumite comorbidităţi cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, dislipidemia, tulburări respiratorii, apneea de somn, potrivit spitalalba.ro.

Citește și S-a redeschis cabinetul de stomatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia

„Chirurgia laparoscopică a fost o preocupare continuă a secției noastre, am fost una din primele secții din țară care a introdus laparoscopia. Prima operație, laparoscopică de colecist, a fost realizată la Alba Iulia în anul 1996. De atunci ne dezvoltăm continuu pe această metodă nouă de abord. Este vorba despre realizarea operaţiei prin mini-incizii, fără traumatizarea peretelui abdominal. Avantajul consta intr-o perioadă de spitalizare mult redusă, dureri mult mai mici, reintegrare socio-profesională rapidă şi complicații de plagă practic absente în urma operațiilor programate pe cale laparoscopică”, a declarat medicul Flaviu Pițu.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii