Daniel Cristea, APIA Alba, la Unirea FM : Am declanșat un protest spontan, în această dimineață. Nu garantăm pe termen îndelungat ce se va întâmpla

Adăugat la Știri

Este săptămâna protestelor. După cei din administrație, grefieri, și angajații de la APIA au declanșat, astăzi, un protest spontan. Daniel Cristea, reprezentantului biroului inspecții al centrului județean APIA,  a declarat la Unirea FM că 96 de persoane au întrerupt astăzi lucrul, timp de 2 ore.

Daniel Cristea: ”A fost un protest spontan al salariaților centrului județean și centrelor  locale Apia, împotriva legii salarizării. Aș dori să accentuez faptul că noi considerăm că suntem una dintre cele mai importante instituții, care am derulat peste 20 de miliarde de lei ,începând cu anul 2007, având 10 ani de activitate, cu o rata medie anuală de absorbție de 96 la sută. Prin această lege, considerăm că ni se aduce un grav prejudiciu salarial, moral, prin faptul că nu ne-au fost respectate anumite rezultate, de-a lungul anilor. Considerăm că orice scădere a salariului duce automat la o demotivare a personalului. Cel puțin APIA Alba a avut un aport foarte important în județul Alba prin sumele aduse, atrase în județul nostru, sacrificiul  făcut pentru fermierii noștri, care sunt în număr foarte mare, pentru măsurile accesate”.

Reprezentantul APIA Alba a  mai declarat la Unirea FM că protestele vor fi reluate după data de 11 iunie. ”Am considerat că 2 ore au fost suficiente pentru a sensibiliza autoritățile locale, pe cei care ne reprezintă în Camera Deputaților, unde se va discuta în data de 6 iunie, amendamentele depuse. Nu a fost afectată activitatea instituției. Nu garantăm pe termen îndelungat ce se va întâmpla, pentru că sunt probleme legate de această lege a salarizării. Dorim rezolvarea acestora și dorim o recunoaștere a muncii angajaților acestei instituții”, a mai declarat Daniel Cristea.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii