Rămâi conectat

Sport

Dan Turuș, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, medalie de bronz la Cupa Mondială Universitară de Powerlifting

Publicat

în

Dan Turuș, sportiv legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, a fost medaliat cu bronz la proba de genuflexiuni a Cupei Mondiale Universitare de Powerlifting, ce s-a desfășurat în perioada 8-14 iulie, la Plzeň, în Cehia.

Un alt sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Laurențiu Avram (83 de kilograme), a obținut rezultate bune, ridicând 185 de kilograme la genuflexiuni, 220 de kg la îndreptări și 135 de kg la împins din culcat. Laurențiu nu a obținut, însă, nicio medalie, el fiind concentrat pe o competiție mai importantă la care va participa peste o lună și jumătate – Campionatul Mondial din Africa de Sud.

În schimb, Dan Turuș a obținut, la categoria 120 de kilograme, o medalie de bronz la genuflexiuni, după ce a ridicat 232,5 kilograme. De asemenea, el a împins din culcat 130 de kilograme, iar la îndreptări a reușit 202,5 kilograme.

Sportivii CS Unirea Alba Iulia sunt antrenați de președintele Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan, care a făcut, alături de ei, deplasarea în Cehia.

În total, sportivii români au obținut la Cupa Mondială Universitară de Powerlifting, dedicată studenților până în 25 de ani, șapte medalii, președintele federației, Ovidiu Pănăzan, fiind foarte mulțumit de rezultate având în vedere că este pentru prima dată când țara noastră participă.

”Rezultatele obținute sunt peste așteptări. Le mulțumesc sportivilor, familiilor sportivilor, pentru implicare, pentru eforturile făcute să participăm, mulțumesc Ministerului Tineretului și Sportului, Clubului Sportiv Unirea și celorlalte cluburi din țară la care activează sportivii. Aștept din partea universităților la care studiază acești băieți să recunoască meritele lor, iar noi să participăm cu succes la Campionatul Mondial din Africa de Sud”, a spus Ovidiu Pănăzan.

”Suntem mândri că CS Unirea Alba Iulia se află, din nou, pe lista cluburilor care aduc medalii României și implicit județului nostru. Prin medaliile pe care le obținem la fiecare competiție la care participăm cu secția de powerlifting arătăm că pregătirea nu este în zadar, iar rezultatele sunt ca o oglindă a ei”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

De la CS Unirea Alba Iulia, la Campionatele Mondiale de Powerlifting vor participa Avram Laurențiu (la juniori), Andrei Irimie și Andrei Cioflică (la seniori).

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Confruntare cu liderul pentru CSU Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSU Alba Iulia vs. Gloria Bistrița-Năsăud în liga a treia

În etapa a patra din play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal CS Universitar din Alba Iulia va înfrunta liderul.

Partida dintre CSU Alba Iulia și Gloria Bistrița-Năsăud se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la Baza Sportivă „Pielarul” din Sebeș.

Echipa universitară albaiuliană nu a acumulat niciun punct până acum în play-off și vine după o înfrângere în deplasare, 0-2 cu ACS Mediaș. În runda precedentă Gloria Bistrița-Năsăud a fost învinsă cu 3-1 în duelul extern cu Unirea Ungheni.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci la Zlatna pentru CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, meci la Zlatna în liga a treia de fotbal

CSM Unirea Alba Iulia are meci pe teren propriu în etapa a patra din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal.

Partida cu Avântul Reghin se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna.

Ambele combatante au obținut victorii în runda anterioară. CSM Unirea Alba Iulia, lider în play-out, s-a impus cu 2-1 la Cugir în fața echipei locale Metalurgistul. Avântul Reghin a câștigat cu 2-0 partida de acasă cu Industria Galda.

foto: Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

A doua deplasare consecutivă pentru Industria Galda în liga a treia de fotbal

Publicat

în

Industria Galda, a doua deplasare consecutivă

Industria Galda este înaintea celei de-a doua deplasări consecutive în liga a treia de fotbal.

Industria urmează să joace în play-out la Cluj-Napoca în compania formației locale Viitorul Cluj. Meciul este programat vineri, de la ora 17.00.

În runda precedentă Industria Galda a fost învinsă cu 2-0 la Reghin de echipa locală. Și Viitorul Cluj vine după o înfrângere în deplasare, 0-3 cu ACS Târgu Mureș.

foto: facebook Academia de Fotbal Viiitorul Cluj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba