Dacă nu își vaccinează copiii, părinții ar putea fi obligați să meargă la cursuri

Adăugat la Știri

VaccinParintii care nu vor sa isi vaccineze copiii vor urma cursuri de consiliere ca sa inteleaga importanta imunizarii. Este una dintre masurile care apar in proiectul de lege privind vaccinarea asteptat de toata lumea, pentru ca ar trebui sa rezolve problema ratei scazute a imunizarii, dar si a lipsei vaccinurilor. Propunerea legislativa va intra in cateva zile in dezbatere publica.

Parintii care nu vor sa isi vaccineze copiii vor urma cursuri de consiliere ca sa inteleaga importanta imunizarii. Acestia vor trece pe la o comisie de consiliere, formata din psiholog, sociolog si specialisti in boli infectioase sau imunologie pentru a intelege beneficiile si riscurile vaccinarii. Astfel de comisii ar trebui sa fie infiintate in toate directiile de sanatate publica si vor fi frecventate de parintii care nu au fost convinsi initial de medicul de familie, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și DSP Alba are în stoc toate tipurile de vaccinuri : Medicii de familie sunt așteptați să le preia

Legea vaccinarii ar trebui sa rezolve problema ratei scazute a imunizarii, dar si a lipsei vaccinurilor. Romania are una dintre cele mai mici rate de imunizare din Europa, 70 %, cand Organizatia Mondiala a Sanatatii impune 95 %. De asemenea, Ministerul Sanatatii este obligat prin acesta lege sa aiba stocuri de vaccinuri pentru o perioada de doi ani. Propunerea legislativa va intra in cateva zile in dezbatere publica, apoi va ajunge la Parlament.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii