Rămâi conectat

Știri

Cum te pot ajuta animalele de companie să fii fericit

Publicat

în

Nu exista nicio urma de indoiala ca a avea un animal de companie este o bucurie la fel de mare atat pentru copii, cat si pentru adulti. De altfel, conform ultimelor statistici, este tot mai evidenta influenta benefica a animalelor asupra dezvoltarii copiilor, atat in plan psihic cat si fizic.

Copiii care cresc in preajma animalelor sunt mai putin predispusi riscului de a dezvolta alergii sau astm. De asemenea, este bine cunoscut impactul benefic pe care animalele de companie, cu precadere cainii, o au asupra persoanelor cu handicap sau a batranilor.

Iata cateva dintre lucrurile care ii fac pe prietenii nostri necuvantatori atat de speciali:

Animalele de companie te scot din casa

Acest lucru se intampla mai ales daca ai un catel sau o pisica. Indiferent cat de prost ti-a mers mers pe parcursul zilei, iesitul din casa iti face bine. Daca este o zi frumoasa cu soare, te poti bucura de ea din plin, iar daca este o zi mohorata, vei invata de la prietenul tau ca fiecare zi trebuie traita cu bucurie.

De asemenea, in parcuri poti socializa cu prietenii pe care ii intalnesti, sau poti cunoaste oameni noi cu care sa descoperi ca poti lega prietenii de durata. Pentru batrani exista programe speciale care includ prezenta cainilor ca terapeuti, datorita faptului ca tristetea si singuratatea pot fi tratate astfel, inducand in acelasi timp si sentimentul de a fi util si responsabil, care se pierd pe masura ce imbatranim.

Iti ofera un stil de viata activ

Fie ca iti place, fie ca nu, trebuie sa iti plimbi cainele si sa ii mai si arunci si batul din cand in cand. Este o activitate care te relaxeaza si te distrage total de la problemele zilnice. Incet, incet, vei incepe sa te dezmortesti si iti vei face obiceiul de a avea jumatate de ora de activitate fizica in fiecare zi. Pe langa acest lucru, bucuria sincera a prietenului tau iti va da o satisfactie imensa si te va face sa reconsideri importanta lucrurilor marunte.

Animalele de companie te tin cu picioarele pe pamant

Oricate probleme ai avea, oricat de distras ai fi si oricat de mult te-ai gandi la trecut sau la viitor, vei fi nevoit sa traiesti in prezent macar pentru cateva clipe si sa iti ingrijesti animalul de companie. De altfel, din punct de vedere psihologic, este aceeasi reactie ca si in cazul persoanelor care au copii.

Fie ca trebuie sa il speli, sa ii dai de mancare sau sa il scoti afara, orice animal are nevoie ca tu sa fii prezent atunci cand isi doreste. In felul acesta devii responsabil si inveti sa il tratezi corespunzator, pentru ca pe masura ce va trece timpul, va deveni tot mai mult un suflet foarte drag pe care il vei considera indispensabil.

Iti ofera afectiune si combat singuratatea

Acestea doua sunt probabil principalele beneficii pe care ti le ofera prezenta unui necuvantator. Indiferent cat de trista a fost ziua ta si cat de restrans ar fi grupul tau de prieteni, el va fi mereu acasa, gata sa te intampine bucuros. Uneori nu este nevoie sa faca nimic deosebit pentru a te binedispune, asa cum se intampla in cazul pisicilor.

Afectiunea pe care o primesti din partea lor este neconditionata, iar recunostinta si devotamentul pe care ti le ofera un caine, te vor face sa iti recastigi increderea in tine si sa il apreciezi si mai mult pentru faptul ca exista in viata ta. Mangaierea unui animal are efectul similar al unei imbratisari, scazand nivelul de cortizol si crescandu-l pe cel al oxitocinei, cunoscuta si ca hormonul fericirii, al dragostei si al atasamentului.

Au o influenta semnificativa in dezvoltarea copiilor

Asa cum aminteam anterior, copiii care cresc in preajma animalelor sunt mai feriti de alergii si de posibilitatea de a face astm. Pe langa aceasta, copiii invata sa fie blanzi cu animalele si se ataseaza de ele, aspect important mai ales pentru cei care sunt singuri la parinti,  pentru ca invata sa imparta cu prietenul lor atat stari de spirit cat si mancarea sau jucariile.

De asemenea, vor dezvolta sentimentul de responsabilitate pentru o fiinta vulnerabila pe care trebuie sa o trateze cu grija si sa o respecte. In plus, animalele simt in aceeasi masura vulnerabilitatea celor mici si de cele mai multe ori le poarta de grija, dezvoltand o conexiune de care copiii isi amintesc cu placere peste ani.

Animalele sunt un foarte bun auditoriu

Un alt rol terapeutic pe care il au animalele aste acela de ascultare. Dupa o zi plina in care ai acumulat nenumarate frustrari, te poti intoarce acasa si ii poti povesti pisicii sau catelului despre ziua pe care ai avut-o. Poti fi sigur ca te asculta in liniste si ca nu vei primi critici din partea lui. El, de fapt, abia asteapta sa ii dai de mancare si sa il mangai. Alteori, este posibil sa adoarma, dar inclusiv lucrul acesta iti poate face ziua mai frumoasa.

De altfel, persoanele care sufera de insomnie au toate sansele sa se vindece in preajma unui animal de companie. Incearca sa iti urmaresti pisica cum doarme si vei observa ca te va lua somnul foarte repede. Cu atat mai mult cand afara ploua si nu este nimic mai relaxant decat sa dormi cu prietenul tau patruped.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, pregătită de Paștele ortodox și greco-catolic

Publicat

în

Pregătiri pentru Paștele ortodox și greco-catolic la Alba Iulia

Alba Iulia s-a pregătit de sărbătoarea Paștelui ortodox și greco-catolic, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, autoritățile au dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe Bulevardul Transilvaniei, iar în Centru sunt amplasate în zona centrului comercial Mercur și în proximitatea Casei de Cultură a Studenților.

„Am pregătit această surpriză de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei mari, care nu au uitat să mai fie, uneori, copii. Vă invit, așadar, dragi albaiulieni și turiști să vă bucurați de sărbători într-o atmosferă festivă, alături de cei dragi, și înconjurați de frumos, în Alba Iulia”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba