Cum se calculează necesarul zilnic de hrană

Adăugat la Știri

hranaCu totii consumam alimente nesanatoase in fiecare zi. Iar atunci cand vrem sa facem o schimbare in aceasta privinta, majoritatea dintre noi recurgem la regimuri stricte. Află pe radiounirea.ro ce este important să faci.

Totusi, regimurile stricte nu sunt cea mai buna solutie pentru controlarea greutatii si imbunatatirea aspectului fizic, ci exista o cale mult mai eficienta de a echilibra alimentatia: masurarea cantitatii ideale de alimente necesare zilnic.

Urmeaza acest ghid pentru a determina cantitatea de alimente suficienta pentru o zi.
1. Lipeste palmele intre ele si indoaie-le usor in sus. Foloseste causul palmelor ca unitate de masura a cantitatii ideale de legume necesare pentru o zi.
2. Pentru a afla cati carbohidrati necesita organismul tau intr-o zi, strange pumnul. Partea pumnului cu degetele indoite iti indica numarul ideal de carbohidrati din alimentatia zilnica. Orezul, pastele, cerealele si painea sunt alimente bogate in carbohidrati.
Citește și Studiu: Copiii care fac mofturi la mâncare sunt mai predispuși la tulburări emoționale
3. Dimensiunea palmei fara lungimea degetelor reprezinta cantitatea de carne pe care ar trebui sa o consumi in decursul unei zile.
4. Pumnul strans este echivalentul cantitatii de fructe care se recomanda sa o consumi zilnic.
5. Masoara-ti lungimea degetului inelar si a degetului mijlociu. Latimea celor doua degete reprezinta cantitatea ideala de lactate pe care ar trebui sa o consumi de-a lungul zilei.
Sursa:secretele.com

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii