Cum să eviți răceala și gripa în anotimpul rece

Adăugat la Sănătate

În anotimpul rece, virozele sunt cele care dau bătăi de cap celor mai mulţi dintre noi. Pentru a lupta cu brio împotriva lor, este important să aveţi un sistem imunitar puternic. Ce alimente sunt recomandate, afli pe radiounirea.ro.

legumeDacă vrei să-ţi întăreşti sistemul imunitar, este bine să incluzi în alimentaţie anumite fructe şi legume. Iată câteva dintre acestea:

Grapefruit – Grapefruitul are o cantitate mare de vitamina C. În plus, conţine flavonoide – compuşi chimici naturali care cresc capacitatea de activare a sistemului imunitar. Daca nu vă place grapefruitul, consumaţi portocale sau mandarine.

Migdale – Un pumn de migdale poate reduce din efectele stresului asupra sistemului imunitar. Un sfert de ceaşcă conţine 50% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina E, care ajută la stimularea sistemului imunitar. Conţin şi riboflavină şi vitamina B, care reduc efectele stresului.

Varza – Este o altă sursă de întărire a imunităţii. Încercaţi sţ adăugaţi varză de orice soi (albă, roşie) la supe şi tocane pentru un plus de antioxidanţi şi pentru creşterea valorii nutritive a mesei.

Citește și Aerul condiționat și bolile aduse de el : Sfaturi din medicina chinezească

Spanac – Cunoscut ca un “super-aliment”, spanacul este bogat în substanţe nutritive. Are acid folic, care ajută organismul să producă celule noi, fibre şi antioxidanţi, cum ar fi vitamina C. Consumaţi spanac crud sau fiert puţin pentru a obţine cele mai multe beneficii.

Usturoi – Usturoiul oferă mai mulţi antioxidanti, care luptă împotriva invadatorilor sistemului imunitar, cum ar fi H. pylori, bacteriile asociate cu unele ulcere şi cancerul de stomac. Sfat: se toacă şi se lasă să stea 15-20 de minute înainte de a fi adăugat la gătit pentru a activa enzimele imunostimulatoare.

Sursa:realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii