Rămâi conectat

Știri

Cum înlături efectele abuzurilor din mini-vacanţa de 1 Mai

Publicat

în

Zilele libere din mini-vacanţa de 1 Mai,  te pot determina să depăşeşti măsura şi să consumi ceva mai mult alcool. Află de pe www.radiounirea.ro câteva remedii naturale pentru o revenire completă.

După un grătar şi un mic, berea alunecă mai uşor. A doua zi după petrecere, resimţi efectele abuzurilor. Te poţi trezi cu dureri de cap, de stomac, greţuri sau stări de oboseală

1.Mănâncă murături. Sarea este un mineral de care organismul tău are nevoie după o noapte grea. Zeama de varză (moarea) face adevarate miracole, când vine vorba despre mahmureală. Dacă nu ai la dispoziţie sau nu-ţi place, bea un pahar de apă cu sare.
2. Bea oţet de mere. O cantitate de100 ml de oţet de mere are acelaşi efect ca şi o cană de zeamă de varză murată. Un remediu care nu e prea plăcut la gust, dar fiind în cantitate mică, se poate da repede pe gât.
3. Hidratează-te intens. Mai multe pahare cu apă plată scot alcoolul din sânge şi potolesc setea mistuitoare provocată de deshidratarea puternică.
4. Mănâncă ceva, dacă poţi! Evident, sunt indicate alimentele uşoare, cum ar fi o supă, pâine prăjită, un cartof la cuptor. Dacă nu îţi face bine, bea un ceai de mentă îndulcit cu miere, care îţi va calma stomacul. Alte alimente indicate sunt ouăle, carnea de pui sau curcan şi iaurtul. Ele conţin cisteină, care ajută la curăţarea ficatului de radicali dăunători şi calmează aciditatea gastrică.
5. Consumă miere. Explicaţia: abuzul de alcool duce şi la scăderea glicemiei; lipsit de glucoză, sistemul nervos suferă – aşa se explică frisoanele şi tremurăturile care însoţesc starea de mahmureală. Glucoza de cea mai bună calitate se găseşte în miere, deci, câte 6 linguriţe de miere, din jumătate în jumătate de oră, timp de 4 ore (dacă suferi de diabet, nu e recomandată. De fapt, în acest caz nici alcoolul nu e indicat).
6. Ia tinctură de propolis. Pentru un rezultat mai rapid, poţi să bei treptat, cu înghiţituri mici, un litru de apă rece în care ai amestecat 50 ml de tinctură de propolis.
7. Bea milkshake de banane. Amestecă în shaker o banană, un pahar de lapte şi două linguriţe de miere. Efectul lor cumulat e benefic: bananele calmează stomacul, mierea restabileşte nivelul de zahăr din corp, iar laptele îl rehidratează şi reduce aciditatea gastrică.
8. Bea suc de mere alternativ cu cel de roşii. Ca să scapi de ameţeli, bea, alternativ, suc de mere şi de roşii (100 ml fiecare). Repetă de trei ori (în total, vei bea pe parcursul zilei 300 ml de suc de mere şi 300 ml de suc de roşii).
9. Bea infuzie de mărar. După ce ai băut mai mult, apar uneori şi arsuri la stomac sau chiar senzaţie de greaţă. Acestea se calmează cu o infuzie din frunze de mărar: se pune planta în 250 ml de apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă între 3 şi 5 minute; infuzia astfel obţinută se împarte în două părţi egale, care se beau după micul dejun, respectiv după cină.
Pastile cu vitamine sau aspirină
În farmacii, găseşti şi pastile antimahmureală. Acestea reduc efectele consumului excesiv de alcool, ajută la evitarea disconfortului ulterior consumului excesiv de alcool, elimină simptomele mahmurelii, accelerează eliminarea produselor toxice rezultate în urma oxidării alcoolului, ajută la refacerea formei fizice a organismului. Conţin vitamine şi minerale sau aspirină şi cofeină.

Sursa:libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba