Rămâi conectat

Știri

Cum arată și cât costă Revelionul la singurul hotel de gheață din România

Publicat

în

Turiștii germani și britanici reprezintă 70% din clienții care și-au rezervat locuri încă de la începutul anului, pentru petrecerea de Revelion în singurul hotel de gheață din România, cel de la Bâlea Lac, în timp ce turiștii români preferă doar să viziteze această inedită clădire, construită la peste 2 000 de metri altitudine în masivul Făgăraș. Vezi mai multe pe radiounirea.ro.

„Primele rezervări s-au facut încă de la începutul anului, după Revelion. Aproximativ 70 — 80 % din locuri au fost rezervate de agenții din UK, Germania, și România. Hotelul are 14 camere duble cu pat matrimonial — capacitate totală de 28 locuri. Turiștii se împart in două categorii: cei care dorm in hotel și cei care vin doar să il viziteze. Dintre cei care vizitează, majoritatea sunt români, 80% iar restul sunt turiști străini. Cei care dorm în hotel provin 40 % din UK, 30 % din Germania, 30 % din România și 10 % au alte naționalități”, a declarat miercuri, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a Hotel of Ice Bâlea Lac.

O noapte de cazare într-o cameră dublă, în hotelul de gheață de la Bâlea, costă 440 de lei.

De Revelion, în fața hotelului de gheață nu se vor aprinde artificii, pentru că în această zonă turistică există risc de avalanșă. În loc de artificii se vor lansa lampioane.

Turiștii cazați de Revelion în Hotel of Ice vor putea servi câteva preparate, pe farfurii de gheață, iar băuturile alcoolice se vor bea doar din pahare de gheață. În interiorul hotelului de gheață există un bar de gheață și un restaurant, cu mese și scaune de gheață. De altfel și paturile din interiorul camerelor sunt construite din gheață, peste care s-au așezat piei de animale, pături și există saci de dormit.

Din meniul de Revelion fac parte aperitive cu somon afumat, o supă cremă de morcovi cu smântână și crutoane, iar la felul principal se va servi medalion de vită cu cremă de ardei verde și varză de Bruxelles cu piure de cartofi dulci cu rozmarin. Proprietarii hotelului de gheață au pregătit și un meniu vegetarian, pentru turiștii care nu doresc să servească carne de Revelion.

În perioada de Crăciun, peste 2 000 de turiști au vizitat hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Pentru a ajunge aici, fiecare turist trebuie să plătească 60 de lei pentru o cursă dus-întors cu telecabina, singurul mijloc de transport pentru a ajunge de la Bâlea Cascadă, la Bâlea Lac.

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din județul Sibiu. Zăpada măsura 78 de centimetri, miercuri dimineața la Bâlea Lac, unde se înregistrau minus 15 grade Celsius.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

Detectoare pentru viață, în județul Alba

Publicat

în

În județul Alba, detectoare pentru viață

Marți 16 aprilie a început activitatea de montare a primelor detectoare de fum/monoxid de carbon din totalul de 500 de bucăți alocate locuințelor din județul Alba.
Mai multe familii din localitățile Noșlac, Vințu de Jos, Ighiu și Fărău au primit vizita pompierilor militari și voluntari, precum și a reprezentaților Delgaz, și au intrat în posesia unui asemenea dispozitiv, oferit cu titlu gratuit.
Activitatea este continuată în aceste zile în Arieșeni, Horea, Vadu Moților, Bistra, Ocoliș, Jidvei, Mihalț, Întregalde, Râmeț și Șugag.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Performanță pentru Corul „Apulum” al Seminarului Teologic din Alba Iulia

Publicat

în

Corul „Apulum” al Seminarului Teologic din Alba Iulia, o nouă performanță

Membrii ansamblului vocal „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat la Olimpiada Națională Corală – faza zonală, desfășurată la Arad.

Formațiunea corală albaiuliană este dirijată de părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, cadru didactic titular în cadrul instituției de învățământ preuniversitar. Prestația corului a fost apreciată de juriu cu punctajul maxim, 100 de puncte, ansamblul coral obținând Premiul I la Secțiunea „Seminarii Teologice”.

În cele 25 de minute alocate formațiunii corale albaiuliene, au fost interpretate patru piese care au vizat un repertoriu variat: „Kratima”, de Anton Pann, „Astăzi, Cel Prealăudat”, armonizare Iosif Fiț, „Florilegiu bizantin”, de Stelian Ionașcu, și „Răsunet de la Crișana”, de Ion Vidu.

„Reușita obținută la faza zonală a Olimpiadei constituie rezultatul activității susținute cu perseverență de către tinerii pasionați de cântul coral, desfășurată pe parcursul a numeroase ore de repetiții, prin participări la sfintele slujbe, dar și la diverse manifestări artistice”, se arată într-un comunicat de presă.

Corul „Apulum” a fost înființat în anul 1991 și, timp de nouă ani, până în 2000, a fost condus de prof. Iosif Fiț. Repertoriul abordat este unul preponderent liturgic, necesar participării la sfintele slujbe. Pe parcursul timpului, membrii formațiunii au obținut numeroase premii cu ocazia participării la diferite festivaluri și concursuri muzicale naționale. De asemenea, ansamblul vocal dirijat de părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, în parteneriat cu Asociația Corală „Codex Apulum”, a pus în scenă Oratoriul Bizantin de Paşti „Patimile şi Învierea Domnului”, de Paul Constantinescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Universitatea din Alba Iulia, membră a unui consorţiu european pentru formarea academică continuă

Publicat

în

Universitatea din Alba Iulia, membră a unui consorţiu european pentru formarea academică continuă

Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia face parte dintr-un consorţiu european, ce are drept scop formarea academică continuă, alături de universităţi din Austria, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania, Ungaria şi Bosnia-Herţegovina, a anunţat, într-o conferinţă de presă, rectorul Daniel Breaz.

Potrivit rectorului, Universitatea „1 Decembrie 1918″ s-a alăturat proiectului de constituire a Consorţiului „European University for Academic Continuing Education”, contribuind astfel la dezvoltarea unei universităţi europene prin intermediul programului Erasmus+. El a precizat că acest consorțiu urmăreşte să contribuie esenţial la îndeplinirea obiectivelor stabilite în Agenda Socială Europeană, vizând în mod specific creşterea proporţiei adulţilor europeni care participă la programe de formare, cu scopul de a atinge un prag de 60% până în anul 2030.

Instituţia coordonatoare a consorţiului este o universitate din Krems, Austria, iar pe lângă cele nouă universităţi partenere, este şi un partener asociat din Bosnia-Herţegovina.

Zilele acestea, la Alba Iulia are loc o săptămână internaţională, la care  participă toţi partenerii din consorţiu,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba