Cuantumul burselor școlare va fi stabilit de primăria fiecărei localități

Adăugat la Știri

Guvernul a decis ca in acest an scolar cuantumul minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social de care pot beneficia elevii din invatamantul preuniversitar de stat cu frecventa sa fie cel stabilit de autoritatile administratiei publice locale, aflat in plata in anul scolar 2018-2019, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

„Etapa fundamentarii proiectului de buget pentru anul 2019 a fost deja finalizata anterior aparitiei noilor prevederi legale, stabilite de Legea nr. 38/2019. Prin urmare, pentru a diminua riscurile ca o parte dintre elevi sa nu poata beneficia de burse in anul scolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social de care pot beneficia elevii din invatamantul preuniversitar de stat cu frecventa este cel stabilit de autoritatile administratiei publice locale, aflat in plata in anul scolar 2018-2019”, precizeaza MEN intr-un comunicat.

De asemenea, autoritatile administratiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, in functie de posibilitatile financiare existente la nivel local.

Tot in sedinta de guvern de luni, Executivul a aprobat actul normativ pentru continuarea procesului de decontare a navetei elevilor pentru perioada 2019-2023.

„Hotararea pentru modificarea art. 4 din HG 863/2016 pentru aprobarea Metodologiei de calcul si stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevazut la alin. (3) al art. 84 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 aproba lista tarifelor maxime ce pot fi percepute de transportatori in contul abonamentelor de transport lunar. Aceste tarife maxime se actualizeaza, la inceputul fiecarui an scolar, cu rata medie anuala a inflatiei comunicata de Institutul National de Statistica”, se arata in comunicat.

Potrivit MEN, in prezent, potrivit art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 863/2016 pentru aprobarea Metodologiei de calcul si stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevazut la alin. (3) al art. 84 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 cu modificarile ulterioare, tariful prevazut in anexa nr. 2 este valabil pana la data de 1 septembrie 2019. Asadar, inechitatile vor exista in continuare in functie de bugetele alocate de primarii pentru bursele elevilor.

Sursa:portalinvatamant.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii