Cu companii virtuale, elevii colegiului economic albaiulian au primit premii reale la un târg al firmelor de exercițiu, la Baia Mare

Adăugat la Educație și Cultură

DSCF3286Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia a obținut 7 premii și mențiuni la un târg al firmelor de exercițiu desfășurat la Baia Mare.

Au participat 4 firme de exercițiu, toate coordonate de Victoria Popa, iar elevii albaiulieni au fost însoțiți de Emil Cetean. ”Firma de exercițiu” este o metodă de învățare practicată din 2001 încoace și presupune ca elevii să înființeze firme virtuale în care să simuleze activitatea dintr-o companie reală, de la constituirea societății și selectarea de personal, la efectuarea de tranzacții și întocmirea evidenței contabile. Cele 4 firme de exercițiu premiate sunt: Aurul Apusenilor, care a primit premiul III pentru cel mai bun spot publicitar și mențiune pentru mascotă, WhiteLady, laureată cu premiul III pentru cel mai bun catalog creativ și Wedding Style, care a obținut o mențiune pentru cea mai bună prezentare multimedia. O performanță remarcabilă a obținut însă firma Boite de chocolat, care deși a fost înființată cu numai o lună înaintea concursului, a cucerit două mențiuni, una pentru cel mai bun stand, iar cealaltă pentru cel mai bun vânzător, dar și un premiu special pentru prezentarea multimedia. Meritele elevilor albaiulieni sunt cu atât mai mari cu cât la acest târg au participat peste 100 de firme de exercițiu din jumătate din țară.

Robert Ghergu

Roxana Onea

Mobil: 0733.948.176
roxy_onea@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.