CSU Alba Iulia va avea o lună ianuarie… „de foc”! Astăzi, ora 18.00, meci la campioana Sepsi Sfântul Gheorghe

Adăugat la Baschet, Sport

CSU Alba Iulia traversează o perioadă bună, clasându-se pe poziția a 4-a în Liga Națională de Baschet Feminin, contrar așteptărilor. Mai mult, echipa din Cetatea Marii Uniri s-a calificat într-o proporție foarte mare în Final Four-ul Ligii Europei Centrale și așteaptă și duelul cu CSM Satu Mare din Cupa României. Până atunci, luna ianuarie este una de foc pentru trupa universitară, care va disputa nu mai puțin de 5 meciuri, 4 în campionat și unul în competiția europeană. 

Primul duel, unul „imposibil”, va avea loc astăzi, de la ora 18.00, în Liga Națională de Baschet Feminin, în deplasarea la campioana en-titre, Sepsi Sfântul Gheorghe. Trupa univeresitară nu trage speranțe prea mari cu privire la acest duel, însă un joc bun ar aduce o mai mare încredere în tabăra din Cetatea Marii Uniri.

„Urmează în continuare un program încărcat, cu o lună ianuarie de coșmar pentru noi. Sâmbătă (n.a. – astăzi), avem probabil cel mai greu meci din campionat, la Sfântu Gheorghe, împotriva liderului incontestabil, o echipă care a trecut de grupele Eurocup. Nu avem foarte mari speranțe pentru acest meci! Sper să facem un joc bun, să stăm aproape de adversar cum am reușit să o facem în turul de la Alba Iulia și să demonstrăm că putem să luptăm cu o echipă care este favorită certă la titlu și are, să zicem, două niveluri peste valoarea lotului nostru”, a declarat Sorin Stanciu, team manager al CSU Alba Iulia.

  • Luna ianuarie – decisivă?!

Urmează o serie comprimată cu 4 dueluri, două pe teren prorpiu, cu Universitatea Cluj și ICIM Arad, precum și deplasrările de la SCM Timișoara și Zabiny Brno. Va fi practic o perioadă decisivă, în care este tranșată calificarea în Careul de Ași al Cupei Ligii Europei Centrale, precum și poziția în primul turneu al Ligii Naționale de baschet Feminin.

„Va urma la foarte surt timp o etapă intermediară, în Liga Națională, acasă, cu Universitatea Cluj, care va avea loc miercuri, în data 17 ianuarie, de la ora 18.00. Nu o să avem mult timp de respiro după acest meci, pentru că urmează o etapă grea la Timișoara, cu o echipă care a reușit să ne învingă la Alba Iulia. Va fi un meci extrem de greu. La 4 zile distanță vom avea meciul de la Brno, pe 24 ianuarie, care contează oarecum pentru noi. O să încheiem luna pe teren propriu, cu ICIM Arad, o echipă care s-a redresat foarte bine. O să fie o lună foarte grea, iar noi sperăm să ieșim putem de bine din această perioadă și să ne păstrăm poziția în clasament (n.a. – locul al 4-lea) sau să nu cădem multe poziții în cazul în care vom traversa o perioadă mai proastă. La cât este de strâns campionatul, în doar două etapă poți să mergi de pe poziția a 2-a direct pe poziția a 7-a”, a concluzionat Sorin Stanciu.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii