Rămâi conectat

Volei

CSM București – Volei Alba Blaj 2-3. Victorie de senzație pentru campioană, de la 0-2!

Publicat

în

Partida extenuantă din grupele Champions League contra formației Nordmeccanica Piacenza și-a spus cuvântul în evoluția de campionat a trupei Volei Alba Blaj. Echipa lui Darko Zakoc a câștigat cu 3-2 (22-25, 20-25, 25-17, 25-14, 15-13) contra CSM București, în cea de a 7-a etapă a Diviziei A1 la volei Feminin, după ce campioana a fost condusă cu 2-0 la seturi de voleibalistele din capitală. De admirat revenirea de senzație a sportivelor din ”Mica Romă” care au evitat prima înfrângere stagională după un start timid în partida de astăzi.

Jocul tare de miercuri din Champions League și-a spus cuvântul în evoluția campioanelor. Darko Zakoc a menajat mai multe jucătoare pentru a nu risca accidentări, iar CSM București a controlat primele două seturi ale partidei, fiind foarte aproape de a provoca prima înfrângere stagională a campioanei.

Bcureștencele au câștigat primul set cu 25-22, jocul fetelor lui Darko Zakoc având de suferit. Nici în cel de-al doilea set Blajul nu a reușit să își revină și s-a văzut învinsă cu 20-25, moment în care sârbul de pe banca formației din ”Mica Romă” a sunat adunarea.

Aflată în corzi, campioana României și-a revenit in-extremis și s-a impus categoric în setul al 3-lea, scor 25-17. Evoluția reprezentantei României în Liga Campionilor s-a repetat și în cel de-al 4-lea set, Salaoru și compania câștigând cu 25-14, trimițând partida în setul decisiv.

Setul de aur a fost controlat la început de voleibalistele din capitală, care au condus pe rând cu 3-0, 4-1 și 11-9. Blajul a dat dovadă de tărie de caracter și cu multă răbdare și a revenit în partidă, iar în final a pus mâna pe victorie după mai multe puncte câștigate prin multă muncă, stabilind scorul de 15-13 în setul decisiv.

În următoarea etapă Volei Alba Blaj va găzdui partida cu Știința Bacău, vineri în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj, cu începere de la ora 17.15.

sursa: abnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Volei

Weekendul acesta, capitala voleiului pe plajă este la Alba Iulia

Publicat

în

Alba Carolina Beach Volleyball Tournament. Ediția a VIII-a a competiției naționale de volei pe plajă se desfășoară în acest weekend la Alba Iulia

În perioada 18-20 august 2023, pasionații de volei pe plajă își dau întâlnire la Alba Iulia la cea de a opta ediție a competiției Alba Carolinea Beach Volleyball Tournament.

Locația de desfășurare este Astoria Pool Park, complexul deținând unul dintre puținele terenuri de volei pe plajă din Transilvania omologate pentru competiții naționale.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: masculini și feminin, echipele fiind formate din câte doi membri. Vor concura 16 echipe de fete și 24 de echipe de băieți, participanții venind din întreaga țară. Meciurile vor începe vineri, la ora 09:00, iar finala și festivitatea de premiere se va desfășura în cea de a doua parte a zilei de duminică.
Voleiul pe plajă este un sport olimpic tot mai popular și în țara noastră. În cele trei zile de competiție se așteaptă multe meciuri intense și, după cum tradiția acestei competiții ne-a învățat, concurenții vor lupta pentru fiecare punct, în meciuri ce vor ține spectatorii cu respirația tăiată.
Pe parcursul competiției, complexul Astoria Pool Park va funcționa după programul obișnuit.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

S-a disputat prima etapă a Campionatului judeţean de volei 2019: Partidele din următoarea etapă, la Câmpeni, la jumătatea lunii octombrie

Publicat

în

S-a disputat prima etapă a Campionatului judeţean de volei 2019. Elevi din trei colegii din judeţul Alba au participat sâmbătă la prima etapă a Campionatului judeţean de volei 2019.

Competiţia este sprijinită şi organizată de Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţia sportivă „Ştiinţa H.C.C.”.

Această primă etapă s-a desfăşurat în sala de sport a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” şi la ea au participat echipe de fete şi băieţi de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni şi Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

În urma disputării partidelor s-au înregistrat rezultatele:

Fete:

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia 2 – 1,
Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia – Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni 3 – 0,
Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni 3 – 0.

Băieţi:

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni 1 – 2.

Partidele din următoarea etapă vor avea loc la Câmpeni la jumătatea lunii octombrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Volei Alba Blaj a readus România în ”Careul de ași” după 50 de ani

Publicat

în

Echipa feminină Volei Alba Blaj va deveni în acest weekend, la Sala Polivalentă din București, prima reprezentantă a României în Final Four-ul Ligii Campionilor. Desigur, în sportul la fileul înalt, la feminin.

În urmă cu 5 decenii, pe când competiția se afla la debut, voleibalistele de la Dinamo București au reușit să se califice în semifinale de patru ori (1961, 1962, 1965 și 1968). Cum atunci nu se disputa turneu final, implicit meci pentru medalia de bronz, formația din capitala României s-a clasat, de fiecare dată, pe locurile 3-4.

La prima ediție a Cupei Campionilor Europeni, 1960-1961, Dinamo a eliminat (3:0, 3:0) pe Fenerbahce Istanbul și pe Partizan Belgrad (1:3, 3:0), fiind depășită în semifinale de Dinamo Moscova (0:3, 2:3), formație care avea să câștige mai apoi și trofeul. Cum nu s-a disputat ”finala mică”, formația bucureșteană s-a clasat pe locurile 3-4, la egalitate cu Slavia Praga.

Este de remarcat faptul că în acel an 1961, două reprezentante ale țării noastre au triumfat în Cupa Campionilor Europeni: echipa masculină de volei Rapid București a câștigat (3:1, 3:2) finala cu ȚSKA Moscova, iar formația de handbal Știința București a triumfat (8-1 și 5-4) în finala cu Dinamo Praga.

În ediția următoare (1961-1962) a CCE la volei, fetele de la Dinamo București au ocupat locul 2 în Grupa semifinală A, după Burewisnik Odesa, câștigătoare a trofeului, dar înaintea lui Partizan Belgrad (Iugoslavia) și Tourcoing LM (Franța). Nici de data aceasta nu s-a disputat ”finala mică”, campioana României terminând pe locurile 3-4, la egalitate cu Legia Varșovia, formație clasată pe locul 2 în Grupa semifinală B.

Citește și Care sunt cele mai iubite sporturi

A treia prezență a bucureștencelor în semifinalele CCE s-a consemnat în 1965. Atunci Dinamo a trecut de Galatasaray Istanbul (3:0, 3:0) și Ujpest Dozsa (3:0, 1:3), înclinându-se la mare luptă (0:3, 3:1) în fața lui Dynamo Berlin. Echipa bucureșteană s-a clasat pe locurile 3-4, la egalitate cu Levski Sofia.

Ultima prezență a unei echipe feminine de volei din România în ”Careul de ași” al Cupei Campionilor Europeni s-a înregistrat în urmă cu 50 de ani (1968). După ce a trecut (1:3, 3:0) de Wisla Cracovia, Dinamo a pierdut (0:3, 0:3) ambele manșe din semifinala cu ȚSKA Moscova, finalista competiției (0:3, 2:3 cu Dinamo Moscova). Formația bucureșteană a ocupat locurile 3-4, la egalitate cu DHFK Leipzig.
Final Four-ul ediției 2017/2018 a Ligii Campionilor la volei, în competiția feminină, se desfășoară la Sala Polivalentă din București, în acest weekend, după următorul program:
Sâmbătă, 5 mai
Semifinale
Ora 16.00: Imoco Volley Conegliano (Italia) – VakifBank Istanbul (Turcia)
Ora 19.00: CSM Volei Alba Blaj – Galatasaray SK Istanbul (Turcia)
Duminică, 6 mai
Meci pentru locurile 3-4
Ora 16.00: Învinsele din semifinale
Finala (locurile 1-2)

Ora 19.00: Învingătoarele din semifinale

Sursa:click.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba