Rămâi conectat

Știri

CS Unirea Alba Iulia reunește în anul Centenar sportivi din toată țara, prin găzduirea de concursuri naționale: Primul, Campionatul Național de Marș, în 25 martie

Publicat

în

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, împreună cu Federația Română de Atletism, organizează duminică, 25 martie, în Orașul Marii Uniri, Campionatul Național de Marș, la care vor participa cei mai buni 150 de sportivi din toate colțurile țării.

Clubul Sportiv Unirea, care are șapte secții active – atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă – și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze la Alba Iulia o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă.

”Am început cu secția de atletism, una de referință în România, care are cele mai bune rezultate. Încă de la începutul mandatului mi-am propus să marchez anul 2018 prin organizarea de evenimente naționale la Alba Iulia. Ne aducem aminte, sigur, adeseori în zi de sărbătoare, că în dimineața zilei de 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia au venit cei 1.228 de delegați pentru a vota Unirea Transilvaniei cu România, care este, până în zi de astăzi, cel mai mare act de voință al tuturor românilor. Pe lângă sportivii participanți, va fi un bun prilej să viziteze Orașul Unirii și rudele acestora, susținători și echipele tehnice. Din păcate, din cauza că nu avem o sală polivalentă, care să întrunească toate cerințele, etapa națională a campionatului de judo nu o putem organiza aici. Până una alta, ne bucurăm de marș, de atletism”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Sunt așteptați să participe între 150 și 170 de sportivi, de la toate cluburile din țară care au secții de atletism afiliate Federației Române de Atletism.

Traseul concursului va fi aproximativ același pe care, de Ziua Națională, defilează sute de militari, convoaie de transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale.

Astfel, concurenții vor lua startul, în dimineața zilei de 25 martie, de la Hotel Cetate, și vor mărșălui pe Bulevardul Horea, cu întoarcere la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea Moților, până la Casa de Cultură a Sindicatelor, de unde se vor întoarce pe același traseu. Pe perioada desfășurării concursului, traficul va fi restricționat.

Campionatul se va desfășura pe categorii: copii, juniori, tineret și seniori, la masculin și feminin.

Copii (12 – 13 ani) fete – 2.000 de metri, băieți – 3.000 de metri.

Juniori 3 (14 – 15 ani) fete – 3.000 de metri, băieți – 5.000 de metri

Juniori 2 (16 – 17 ani) fete – 5 kilometri, băieți – 10 kilometri

Juniori 1 (18 – 19 ani) distanță 10 kilometri (băieți și fete)

Tineret (20 – 22 ani) distanță 20 de kilometri (băieți și fete)

Seniori (peste 23 de ani) distanță 20 de kilometri (băieți și fete)

Corneliu Mureșan a fost desemnat Directorul de Concurs al Campionatului Național de Marș, ediția de iarnă, de la Alba Iulia, iar partenerii sunt Federația Română de Atletism, Asociația Județeană de Atletism Alba, Politia Rutieră Alba, Primăria Alba Iulia, Politia Locala Alba Iulia, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, Direcția pentru Tineret și Sport Alba, Colegiul National Militar ”Mihai Viteazul” și Casa de Cultura a Studenților Alba.

Secția de atletism a CS Unirea Alba Iulia a ajuns una de referință în România, având de la înființare și până în prezent, peste 40 de participări la competiții mondiale și europene, inclusiv jocuri olimpice, dar și peste 300 de medalii la campionatele naționale. Cele mai bune performanțe au fost obținute la proba de marș, iar cele mai performante sportive sunt Norica Câmpean, Ana Maria Groza și Ana Rodean.

CS Unirea se află în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului și promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

csunirea.club


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba