Rămâi conectat

Sport

CS Unirea Alba Iulia reprezintă România la Campionatul Mondial de Powerlifting, Juniori și Tineret, din Canada

Publicat

în

CS Unirea Alba Iulia reprezintă România la Campionatul Mondial de Powerlifting, Juniori și Tineret, ce se va desfășura în perioada 26-31 august, la Regina, în Canada.

Delegația României este condusă de către Ovidiu Pănăzan – președintele Federației Române de Powerlifting și antrenor voluntar al secției noastre – și formată din trei sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia: Cătălin Buciuman (tineret, cat. 74 kg), Alexandru Catarambă (juniori II, cat. 120 kg) și Alexandru Cazacu (tineret, cat. 120 kg). Competiția va avea la startul său peste 40 de națiuni de pe șase continente.

”Participarea powerliftingului românesc în cadrul Campionatului Mondial de Powerlifting din Canada este fără doar și poate victoria simbolică dar și fizică a unui mod de a gestiona o ramură sportivă fără compromisuri, fără înțelegeri pe sub diverse mese de protocol, fără negocierea credinței care ne poartă pe acest drum al performanței. Mă bucur pentru acești tineri, pentru perspectiva pe care și-au creat-o prin intermediul unui sport care necesită calități deosebite pentru a fi practicat la acest nivel. Mă bucur de asemenea să văd că avem în directorul CS Unirea Alba Iulia, domnul Corneliu Mureșan, un sprijin real, necondiționat și ferm într-o perioadă în care tot mai puțini oameni înțeleg performanța. Este important ca opinia publică să știe că această deplasare se face prin sprijinul exclusiv al acestui om care încearcă să creeze la Alba Iulia o infrastructură sportivă care să ne permită să vorbim despre performanță și în afara competițiilor școlare”, a spus Ovidiu Pănăzan.

Campionatul Mondial este cea mai importantă competiție de profil, iar România participă cu o delegație de sportivi selectată riguros, în urma unor criterii care exced simpla formă sportivă a celui care îmbracă culorile reprezentative.

”Noi nu credem în noroc și coincidențe, ci în puterea exemplului personal, în muncă, dăruire și perseverență, în oamenii care, de-a lungul timpului, au făcut ca lucrurile să se întâmple, pentru că nu printr-o întâmplare s-au adunat, în jurul domnului Ovidiu Pănăzan, cei mai buni sportivi din România. Aceștia au fost formați, ajutați, iar astăzi întorc gloria și bucuria. A venit timpul să punem semnul egal între baftă România și baftă CS Unirea”, a spus directorul clubului, Corneliu Mureșan.

Campionatul din Canada, de la Regina, este destinat juniorilor I (tineret) și juniorilor II.

Amintim că la recentul Campionat Mondial de Powerlifting, din Africa de Sud, desfășurat în septembrie 2018, CS Unirea Alba Iulia a obținut o medalie de bronz prin sportivul Cătălin Buciuman.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Start în play-off în deplasare pentru CSU Alba Iulia

Publicat

în

CSU Alba Iulia, meci în deplasare în startul play-off-ului

De o reeditare a jocului anterior are parte CS Universitar din Alba Iulia în startul play-off-ului din seria a noua a ligii a treia de fotbal.

Doar că adversarele schimbă rolul de gazdă. După ce a învins sâmbăta trecută, la Sebeș, cu 2-0, liderul Gloria Bistrița-Năsăud, CSU merge acum la Bistrița pentru o dispută cu Gloria care deschide play-off-ul.

Meciul de pe Stadionul „Jean Pădureanu” este programat vineri 29 martie, de la ora 15.00.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17

LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal. 

În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită de CSC Șelimbăr U17. Formația din județul Sibiu s-a impus cu 1-0 (1-0), grație unui gol marcat în minutul 15.

„Îi felicităm pe această cale pe băieții de U17, care s-au oprit în primele opt echipe la nivel național în Cupa României, urmând acum să se concentreze pe ultimele patru meciuri din campionat, partide în urma cărora leii se pot califica în faza superioară”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Lps Sebes Juniori.
Formula de echipă a formației LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17 în partida cu CSC Șelimbăr U17 a fost: Similie – Davel, Vintilă, Cătană, Moise, Ghitan, Cosma, Rădac, Crișan, Todea, Hudrea. Au mai jucat: Ganga, Alisie, Ursu, Popoviciu, Hațegan.

Următorul joc din play-off-ul seriei a 9-a a campionatului național U17 va fi pentru LPS Sebeș pe teren propriu, la Baza Sportivă „Pielarul”, duminică 31 martie, de la ora 14.00, cu ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș. În aceeași zi și pe același teren, de la ora 12.00, în play-off-ul seriei a 9-a a campionatului național pentru juniori U19, LPS Sebeș, formație pregătită de Cosmin „Coco” Groza va întâlni pe LPS Târgu Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Debut pe teren propriu în play-out pentru Metalurgistul Cugir

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, debut pe teren propriu în play-out

Metalurgistul Cugir începe pe teren propriu play-out-ul din seria a noua a ligii a treia de fotbal. 

„Roș-albaștrii” vor întâlni, pe „Arena Cugir”, formația Avântul Reghin.

Partida este programată vineri 29 martie, de la ora 15.00.

Metalurgistul Cugir a jucat acasă și ultimul meci din sezonul regular, încheind la egalitate, 1-1, derby-ul județean cu CSM Unirea Alba Iulia.

foto: Sorin Giurcă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba