Crescătorii de animale mai pot doar astăzi să depună documentele care le asigură subvenţiile pe 2016

Adăugat la Știri

targ-animaleCrescătorii de animale trebuie să depună până la data de 1 septembrie, inclusiv, adeverinţa avizată de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ), pentru a putea beneficia de sprijinul cuplat în zootehnie aferent anului 2016, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

APIA reaminteşte solicitanţilor sprijinului cuplat în zootehnie pentru animalele din specia ovine şi/sau caprine că, pentru anul de cerere 2016, au obligaţia să respecte prevederile art. 78, alin 3 din OMADR nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare: ‘Documentul specific care însoţeşte cererea unică de plată(…) este adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea femelelor ovine şi/sau a berbecilor de reproducţie sau femelelor caprine şi/sau a ţapilor de reproducţie, pentru care se solicită SCZ, în Registrul genealogic al rasei, se menţionează într-un comunicat al APIA.

Citește și Crescătorii de animale vor primi 32 de milioane de lei sprijin financiar, conform schemei de ajutor de stat

Astfel, pentru a beneficia de sprijinul cuplat în zootehnie pentru animalele din specia ovine şi/sau caprine este necesară depunerea adeverinţei avizată de către ANZ, după caz, până pe data de 1 septembrie 2016, inclusiv, la Centrul judeţean/local APIA unde a fost înregistrată cererea unică de plată.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii