Credincioșii vor umple astăzi bisericile din Alba ce poartă hramul Sfintei Parascheva

Adăugat la Știri

lumanariCredincioșii vor lua astăzi cu asalt lăcașele de cult  pentru a se ruga și sărbători pe Sfintei Parascheva. Numai în județul Alba sunt mai multe biserici care poartă hramul Sfintei Parascheva.

Acestea sunt la Ampoița, Ighel , Ighiu, Mesentea, Meteș, Pianu de Sus și Poiana Ampoiței. Bisericile vor fi pline iar pentru evitarea oricăror incidente, jandarmii vor asigura liniștea și ordinea publică din jurul lăcașelor de cult .O atenționare vine și din partea reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Alba, care reamintesc de regulile ce trebuie respectate de către enoriași, reguli ce fac referire la aprindea lumânărilor și normelor de evacuare.

Felix Pintea, adjunctul ISU Alba : ”Să nu folosească lumânări decât în spațiile special amenajate din lăcașele de cult. Dacă se impune în ritual, trebuie să țină lumânările în mana, să aibă grijă cum o țin, să nu fie în apropierea materialelor combustibile, să nu fie în apropierea hainelor persoanelor. Îngrămădeala din lăcașele de cult poate crea probleme în eventualitatea unei evacuări.”

Citește și Tradiții și obiceiuri de SFÂNTA PARASCHEVA : Ce nu au voie credincioșii să facă în această zi

Sfânta Parascheva este cunoscută în popor ca Sfânta vineri, personaj des întâlnit în basmele românilor. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, cuvioasa Parascheva a săvârşit numeroase vindecări miraculoase şi alte minuni în timpul vieţii sale. Sfânta Parascheva este sărbătorită şi în alte state cu o puternică comunitate ortodoxă,  Grecia şi Bulgaria.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii