Rămâi conectat

Educație și Cultură

23 august: Coșulețul copiilor deștepți, proiect de cultură generală pentru micuții din Alba Iulia, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba invită copiii, cu vârsta de peste 4 ani, să ia parte în perioada august – decembrie 2019 la proiectul de cultură generală intitulat Coșulețul copiilor deștepți.

Într-o lume în care copiii sunt foarte curioși și isteți, biblioteca vine cu o alternative ce are ca scop îmbogățirea culturii generale cu cunoștințe noi, specifice fiecărei categorii de vârstă și fiecărei arii de interes și stimularea interesului copiilor pentru colecțiile de enciclopedii și de carte destinată lor. Proiectului se va derula lună de lună, data și ora fiind anunțate pe site-ul www.bjalba.ro, pe pagina de facebook: Biblioteca Județeană Lucian Blaga și în mass media iar cei interesați să se integreze în rândul copiilor deștepți sunt invitați să participe cât mai des la activitățile acestui proiect.

Prima activitate va avea loc vineri, 23 august 2019, la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, unde, începând cu ora 10:00, copiii își vor îmbogăți cunoștințele prin joc, de această dată cu curiozități și cunoștințe noi despre România. Proiectul a fost inițiat de bibliotecara Ioana Popan, fiind sprijinită în implementarea lui de bibliotecarele Secției de împrumut carte pentru copii si de voluntarii bibliotecii.

 „Vineri, din Coșulețul copiilor deștepți vom extrage curiozități, noutăți, fotografii cu locuri de poveste și vom împleti lectura din enciclopedii și alte cărți frumos illustrate, cu studiul într-un mod interactiv și atractiv, folosind metode specifice fiecărei categorii de vârstă, cum ar fi: jocul individual, jocuri în echipă, modelaj, decupaj, redare de informații sub formă de întrebări și răspunsuri, prezentări de enciclopedii și alte cărți atractive. Timp de o oră vom fi din nou cu toții copii, într-o lume a cărților și a jucăriilor. Împreună cu cei mici vom transforma curtea bibliotecii într-un loc al distracției și al jocurilor ce vor antrena imaginația, curiozitatea și spontaneitatea copiilor. Alături de voluntari, invităm să ni se alăture cadre didactice, parinți sau bunici interesați să sprijine derularea acestui proiect, pentru ca împreună să-i deprindem pe micii cititori cu studiul, cercetarea colecțiilor și utilizarea serviciilor de bibliotecă” a precizat Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Accesul la activitățile bibliotecii se face cu permisul de bibliotecă, permis ce poate fi obținut pe loc pe baza unor copii simple a certificatului de naștere al copilului și a cărții de identitate/buletinului unuia dintre părinți. Atât accesul la activitățile bibliotecii cât și permisul de bibliotecă sunt gratuite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Conferința „Respirația Sufletului”, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș: Când va avea loc

Publicat

în

La Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, conferința „Respirația Sufletului”

În pragul sărbătorilor pascale, sunteți invitați la conferința spirituală „Respirația Sufletului”, dăruită comunității locale alături de duhovnicii Iustin Miron și Pantelimon Șușnea, de la Mănăstirea Oașa, însoțiți de actorul Florin Coșuleț.

Întâlnirea de suflet va avea loc joi 25 aprilie, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

În program pricesne și momente muzicale cu:

Ion Roman – artist popular

Asociația Tinerilor de pe Valea Sebeșului

Grupul vocal „Felician Fărcașiu” și Adina Hada

Accesul publicului este liber.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Târgul Ofertelor Educaționale în Alba: Când va avea loc

Publicat

în

În Alba, Târgul Ofertelor Educaționale

În Piața Cetății din Alba Iulia se va desfășura, în 16 și 17 mai, o nouă ediție a Târgului Ofertelor Educaționale.  

Este un eveniment de promovare a meseriilor dedicat elevilor din ciclul gimnazial cu scopul orientării școlare.

Vor participa licee tehnologice cu oferta de școlarizare și operatori economici din județul Alba care susțin învățământul profesional și dual.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Concursuri ale cercurilor tehnico-aplicative de elevi din Alba: Când vor avea loc

Publicat

în

În Alba, concursuri ale cercurilor tehnico-aplicative de elevi

Etapa judeţeană a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi – „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” – se va desfăşura, anul acesta, în data de 10 mai, în municipiul Alba Iulia.
Concursul „Prietenii Pompierilor” va reuni la start echipaje formate din 9 membri şi o rezervă (băieţi/fete sau mixte). Componenții echipajelor vor avea vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani
Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” va reuni la start echipaje formate din 3 membri şi o rezervă (băieţi/fete sau mixte). Componenții echipajelor vor avea vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani şi între 15 și 18 ani.
Fiecare echipaj va fi însoţit de un profesor coordonator.
Cele două concursuri sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba