Copiii ar putea să meargă și după-amiaza la grădiniță: Proiect

Adăugat la Știri

gradinitaPărinții care au optat pentru înscrierea copiilor în grădinițe cu program normal, 8.00-13.00, ar putea constata, în curând, că trebuie să-i ducă pe micuți și după-amiaza.

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere un proiect de modificare a legislației în vigoare astfel încât să poată fi organizate și serii de după-amiaza. Potrivit proiectului de modificare întocmit de Ministerul Sănătății, seriile de după-amiaza vor putea fi organizate doar cu avizul direcțiilor de sănătate publică și doar în anumite condiții.  Prima condiție este aceea ca numărul de cereri depuse de părinți să depășească numărul de locuri.

Citește și Analizele medicale nu sunt necesare pentru înscrierea copiilor la grădiniță sau școală

A doua este ca între seria de dimineață și cea de după-amiază să fie lăsată o pauză de cel puțin o oră „în vederea efectuării operațiunilor de aerisire și curățenie specifice”. În fine, condiția a treia, și poate cea mai importantă, este „să se asigure rotația celor două serii, cel puțin semestrial”. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătății pe 2 septembrie, iar observațiile și propunerile de amendare pot fi trimise timp de 10 zile.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii