Copiii albaiulieni, printre premianții de la Cupa Salina Turda la șah

Adăugat la Sport

s14 Grup copii Alba IuliaSalina Turda a fost saptamana trecuta gazda celei de-a doua editii a festivalului sahist international “Cupa Salina Turda”. La competitie au participat peste 100 de copii din Irlanda, Moldova si Romania.

Organizatorii au oferit conditii de joc excelente pentru participanti, chiar in salina turdeana, numeroase premii in bani si obiecte (fond de premiere 2000 euro), precum si o excursie la Alba Iulia, unde au vizitat Cetatea Alba Carolina si alte obiective turistice, ghidati de antrenorul albaiulian Marius Ceteras, care a fost si arbitru la una dintre sectiunile festivalului sahist turdean.

Ca si la editia precedenta, copiii albaiulieni s-au aflat printre premianti. In turneul copiilor legitimati sub 10 ani, Ianis-Mihai Tarciuc (CSU Alba Iulia) a avut o evolutie excelenta terminand pe locul 2, la egalitate de puncte (5,5 din 7 partide) cu primul clasat Alexandru Mihalcescu (CS Viitorul Cluj-Napoca). Aceasta clasare pe podium este cel mai important succes de pana acum pentru Ianis, care este si un elev foarte bun la scoala, fiind premiant la mai multe concursuri judetene de matematica.

 Un numar mare de copii albaiulieni au participat si in sectiunea pentru copii incepatori, acestia obtinand urmatoarele premii la categoriile lor de varsta: Calina Furdui (6 ani), Andrei Simina (7 ani), George Plesa (8 ani), Razvan Burja-Udrea (8 ani) premiul I, Alexandru Simina (6 ani), Tudor Ciuca (7 ani), Catalin Savu (7 ani) premiul II, David Dirman (7 ani) premiul III. La aceasta sectiune au participat copii din Alba Iulia, Cluj-Napoca, Satu Mare si Turda.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii