Copii și tineri pasionați de film la Bibliovacanța: Proiect inedit al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Adăugat la Divertisment, Știri, Tineret

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a derulat în luna iulie un  în care copiii și tinerii pasionați de film au avut prilejul să fie protagoniști într-un film regizat de tânăra norvegiancă de origine română, Matilde Mărginean, elevă  în clasa  a XI-a la Școala St. Eriks din Stockolm, clasă specializată în regia de film.

Este vorba despre realizarea unui film pornind de la celebra carte Casa secretelor (House of Secrets) publicată în anul 2013 de Chris Columbus și Ned Vizzini.

Filmul a fost realizat cu tineri actori cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, selectați la începutul lunii iulie în cadrul unui casting derulat la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba – Filiala Cetate. Filmările s-au realizat în Cetatea Alba Carolina, în Parcul dendrologic și la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Lansarea filmului va avea loc vineri 27 iulie 2018 începând cu ora 18:00 la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Activitatea face parte din proiectul 1.3 Bibliovacanța din Proiectul de management 2017-2020 al instituției prin care biblioteca județeană propune activități pentru copii și adolescenți pe perioada vacanțelor iar filmul are ca scop pe lângă familiarizarea copiilor cu textul cărții și promovarea Alba Iuliei ca destinație de vacanță pentru copii și tineri.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii