Controale ale inspectorilor sanitar veterinar în sectorul produselor alimentare: În Alba, sancțiuni de 600 de lei pentru etichetarea incompletă a produselor alimentare

Adăugat la Știri

În cursul lunii aprilie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toata tara, au desfășurat aproape 9.000 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în diferite domenii,  fabricarea produselor de morărit si panificatie, a băuturilor răcoritoare si  alcoolice, dar și controle in vederea depozitarii produselor alimentare, legumelor și fructelor.

Controalele au vizat aspecte in ceea ce priveste calitatea spaţiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Citește și Declaraţia nutriţională, obligatorie pentru o mare gamă de alimente preambalate

S-a urmarit de asemenea, prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise.

Ca urmare a neregulilor constatate, in judetul Alba s-au dat sanctiuni in valoare de 600 de lei pentru etichetarea incompletă a produselor alimentare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii