Controale ale inspectorilor DSVSA Alba, la targurile din localităţile Drâmbar, Aiud, Vinţu de Jos, Şibot, Ighiu şi Câmpeni

Adăugat la Știri

control-dsvsaInspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba au desfăşurat în luna august acţiuni tematice de inspecţie în târgurile de animale din judeţ, actiuni ce s-au înscris în programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor.

Au fost verificate târgurile din localităţile Drâmbar, Aiud, Vinţu de Jos, Şibot, Ighiu şi Câmpeni. Conform protocolului încheiat încheiat între DSVSA Alba şi IPJ Alba, aceste acţiuni au fost efectuate împreună cu reprezentanţi ai poliției Alba. În urma acestor controale au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8880 lei, aplicate pentru vânzarea/cumpărarea, înstrăinarea în orice mod a animalelor, ori luarea acestora în proprietate, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară, refuzul identificării, înregistrării animalelor de către deţinători şi nerespectarea normelor de bunăstare a animalelor.

Citește și Crescătorii de animale vor primi 32 de milioane de lei sprijin financiar, conform schemei de ajutor de stat

ceste acţiuni de control vor continua şi în perioada următoare, pentru că prezenta bolilor într-un efectiv de animale determină pierderi economice însemnate, atrage restricţii asupra circulaţiei animalelor şi asupra comerţului intracomunitar şi exportului de animale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii