Rămâi conectat

Știri

Contribuie și tu la salvarea planetei prin gesturi simple dar importante

Publicat

în

Omenirea se confruntă cu o criză ecologică fără precedent. Planeta pare compromisă aproape în totalitate: poluarea oceanelor, deficitul de apă potabilă, dispariția unor specii de viețuitoare care aduce după sine dezechilibre majore în lanțul trofic, subțierea stratului de ozon, poluarea cu deșeuri din plastic sunt doar  câteva dintre problemele care continuă să fie ignorate flagrant.

Nu trebuie să așteptăm să ni se spună ce să facem și când să pornim, deoarece lucrurile sunt cât se poate de evidente și este de datoria fiecăruia să contribuim la protejarea mediului, din proprie inițiativă.

Iată câteva lucruri care nu necesită niciun efort pentru a le pune în practică:

1. Reduceți risipa alimentelor și deșeurile alimentare.

Cumpărați doar ceea ce aveți nevoie. Luați în considerare congelarea fructelor și legumelor înainte de a se degrada. Utilizați resturi alimentare pentru a face supe din ele. Donați mâncarea pe care nu o veți mânca la o bancă locală de hrană.

2. Nu lăsați apa să curgă în timp ce vă spală dinții! Veți economisi aproximativ 20 de litri de apă în acest fel, de fiecare dată când o faceți.

3. Folosiți transperantele / jaluzelele.

Înainte de a porni ventilatorul sau aerul condiționat, încercați să închideți jluzelele atunci când soarele este prea fierbinte. Astfel veți evita încălzirea excesivă, dar și păstrarea temperaturii optime în anotimpul rece, în locuință.

4. Stingeți lumina atunci când părăsiți camera.

Dacă veți singe luminile de fiecare dată când părăsiți o cameră, economisiți energie și evitți încălzirea camerei. Circa 90 la sută din energia unei lămpi incandescente este emisă sub formă de căldură, nu de lumină.

5. Când vedeți  gunoi, ridicați-l. Este un gest firesc și simplu. Faceți o favoare mediului înconjurător și curățați după ignorantul care a lăsat mizerie în urma lui.

6. Deconectați dispozitivele din toate prizele (mai puțin frigiderul, evident). Acestea sunt vampiri energetici, care vă supraîncarcă, inclusiv la plată. Utilizați benzi de alimentare. Deconectați-vă uscătorul de păr, DVR-urile, televizoarele și orice alte dispozitive ascunse care fură energie chiar și atunci când nu sunt utilizate.

7. Cumpărați în containere produse alimentare vrac și depozitați-le în recipiente reutilizabile din sticlă.

Renunțați la cât mai multe ambalaje de alimente. În acest fel puteți cumpăra doar ceea ce aveți nevoie, reducând deșeurile alimentare, și veți ajuta mediul înconjurător mai mult decât vă imaginați. De asemenea, veți economisi foarte mulți bani: produsele vrac sunt mai ieftine, deoarece în prețul lor nu este inclus și costul ambalajului și manoperei.

8. Mâncați o masă fără carne cel putin o zi pe saptamana. Va multumiti sau nu, acest lucru va ajuta foarte mult mediul prin minimizarea consumului de apa si reducerea gazelor cu efect de sera si a dependentei de combustibil.

9. Investiți în baterii reîncărcabile. Reduceți deșeurile bateriilor încărcând din nou același set de baterii. Conținutul bateriilor este extrem de toxic: odată pătruns în sol, acesta intră în circuitul apei freatice.

10. Schimbați apa îmbuteliată cu o sticlă de apă reutilizabilă. Investește într-o sticlă pe care o puteți purta cu voi oriunde mergeți, astfel veți reduce din cantitatea de deșeuri din plastic deversate zilnic în Oceanul Planetar, contează mai mult decât credeți!

Sursa: realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba