Rămâi conectat

Știri

Contribuabilii trebuie să plătească până luni, 26 septembrie, o serie de taxe și impozite

Publicat

în

Contribuabilii trebuie să plătească până pe 26 septembrie o serie de taxe și impozite. De altfel, termenul-limită pentru îndeplinirea acestor obligaţii ar fi fost, în mod normal, ziua de 25 a lunii, dar cum aceasta pică într-o zi nelucrătoare (duminica), termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare.

Taxele şi impozitele ce trebuie achitate cel târziu luni sunt: accize; TVA și impozitele datorate bugetului de stat, care sunt impozit pe țițeiul și gazele naturale din producția internă; impozit pe veniturile nerezidenților; impozit pe salarii (OP separat pentru Sediu Social și fiecare sediu secundar, dacă este cazul); impozit pe veniturile din activități independente, cu regim de reținere la sursă; impozit pe veniturile din dividende plătite în luna precedentă; impozit pe veniturile din dobânzi; impozit pe alte venituri din investiții; impozit pe veniturile din pensii; impozit pe veniturile din premii și din jocuri de noroc; impozit pe veniturile din alte surse;

Impozitul pe venit – plată anticipată, trimestrul III din 2016 – se plătește de către contribuabilii care realizează venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor (cu excepția veriturilor din arendare), activități agricole impuse în sistem real, silvicultură și piscicultură;

Taxa anuală pentru autorizația de exploatare a jocurilor de noroc, aferentă trimestrului următor (trimestrul IV) – se plătește de către organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activității cazinourilor și jocurile tip slot-machine;

Contribuția de asigurări sociale de sănătate, aferentă trimestrului III din 2016 – se plătește de către persoanele fizice care desfășoară activități independente, persoanele care realizează venituri din agricultură, piscicultură și silvicultură, precum și de persoanele care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă;

Impozitul pe construcţii, rata a doua, în condiţiile în care termenul pentru prima tranşă a fost 25 mai.

Contribuția de asigurări sociale (pensii) către Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) pentru luna precedentă – se plătește de către asigurații în sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale care se regăsesc în una dintre situațiile menționate în Legea nr. 263/2010;

Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate;

Contribuția la asigurările sociale de sănătate;

Contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pentru luna precedentă – se plătește de către asigurații care au încheiat un contract de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate;

Contribuția de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale pentru luna în curs – se plătește de către asigurații care au încheiat opțional un contract cu CNPP.

Nu în ultimul rând, luni este ultima zi în care poate fi achitat impozitul reținut la sursă în luna precedentă. Acesta trebuie achitat de contribuabilii care obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din premii și jocuri de noroc, obținute de nerezidenți sau din alte surse.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba