Rămâi conectat

Educație și Cultură

Continuă programul „Meditații gratuite la PNL”

Publicat

în

Odată cu începerea semestrului al doilea din anul școlar 2015-2016, continuă programul de meditații gratuite pentru elevi, susținut de PNL. Este un program important, demarat încă din 2011, prin care se încearcă oferirea de sprijin elevilor care, din diverse motive, întâmpină anumite dificultăți în ceea ce privește pregătirea eficientă pentru școală.

Pentru acest an școlar, programul a început de anul trecut, dar se mai pot face înscrieri pentru noi grupe de lucru și pentru semestrul al doilea din acest an școlar. Astfel, părinții elevilor care vor să-și înscrie copiii în acest program, o pot face la sediul PNL Alba Iulia, din strada Nicolae Titulescu (Zorilor) nr. 28, sau sunând la numărul de telefon 0258.810911. Elevii înșiși se pot înscrie singuri, folosind aceleași date de contact.
Ca și până acum, programul se adresează în special elevilor de gimnaziu și liceu care provin din familii cu venituri mai mici și care nu își permit să-și susțină financiar o pregătire suplimentară eficientă, pentru disciplinele școlare la care întâmpină anumite probleme. Aceasta însă nu înseamnă că alți elevi care doresc să fie beneficiari ai acestui program, vor fi respinș, ci, din contră, sunt bineveniți. Pentru început, disciplinele la care se vor constitui grupe de elevi care să beneficieze gratuit de pregătire, sunt următoarele: pentru clasa a VIII-a – matematică și limba și literatura română, iar pentru clasa a XII-a – istorie, matematică, geografie și limba și literatura română. În cazul în care vor exista solicitări, se mai pot asigura pregătiri și la fizică, limba engleză, limba franceză, biologie și economie. Orele de pregătire sunt susținute de cadre didactice performante care sunt fie membri, fie simpatizanți ai Partidului Național Liberal, niște oameni inimoși care au înțeles necesitatea și importanța acestui demers. De asemenea, oricare cadru didactic ce dorește să-și ofere sprijinul pentru implementarea în cât mai bune condiții a acestui proiect, este binevenit.

Sursa: Comunicat PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Târgul Ofertelor Educaționale în Alba: Când va avea loc

Publicat

în

În Alba, Târgul Ofertelor Educaționale

În Piața Cetății din Alba Iulia se va desfășura, în 16 și 17 mai, o nouă ediție a Târgului Ofertelor Educaționale.  

Este un eveniment de promovare a meseriilor dedicat elevilor din ciclul gimnazial cu scopul orientării școlare.

Vor participa licee tehnologice cu oferta de școlarizare și operatori economici din județul Alba care susțin învățământul profesional și dual.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Concursuri ale cercurilor tehnico-aplicative de elevi din Alba: Când vor avea loc

Publicat

în

În Alba, concursuri ale cercurilor tehnico-aplicative de elevi

Etapa judeţeană a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi – „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” – se va desfăşura, anul acesta, în data de 10 mai, în municipiul Alba Iulia.
Concursul „Prietenii Pompierilor” va reuni la start echipaje formate din 9 membri şi o rezervă (băieţi/fete sau mixte). Componenții echipajelor vor avea vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani
Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” va reuni la start echipaje formate din 3 membri şi o rezervă (băieţi/fete sau mixte). Componenții echipajelor vor avea vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani şi între 15 și 18 ani.
Fiecare echipaj va fi însoţit de un professor coordonator.
Cele două concursuri sunt oeganizate de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Mara Roman, elevă a Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie pentru o elevă a Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

Performanță deosebită reușită de o elevă de la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir: Mara Roman a reușit să se califice la faza națională a Olimpiadei de Chimie.

Mara Roman este elevă în clasa a X-a.

„Cu bucurie anunțăm încă o calificare la Națională la una dintre cele mai dificile discipline: chimia. Concursul adresat liceelor tehnologice, vocaționale, câștigat și în 2024 și de un reprezentant al școlii noastre ne aduce speranță și certitudinea că ceea ce facem aici la Lăzărescu, nu facem în zadar!”, au transmis reprezentanții colegiului cugirean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba