Contestații Evaluarea Națională 2019: Cum se face cererea de contestație și când se depune

Adăugat la Știri

Dupa publicarea notelor obtinute la Evaluare Nationala 2019, elevii pot depune contestatie daca nu sunt multumiti de notele obtinute.

Ei trebuie sa urmeze cativa pasi simpli, dar trebuie sa tina cont si de faptul ca nota obtinuta in urma reevaluarii lucrarii ar putea fi chiar mai mica decat cea initiala.

Primele rezultate obtinute de absolventii claselor a VIII-a vor fi publicate pe 25 iunie, pana la ora 12:00, conform calendarului anuntat de Ministerul Educatiei.
Atentie! Contestatiile pot fi depuse doar in aceeasi zi, pe 25 iunie, intre orele 14:00-20:00.
Pentru a depune contestatie pentru nota la Evaluarea Nationala, elevii trebuie sa completeze o cerere adresata presedintelui comisiei de contestatii in care vor cere reexaminarea lucrarii.
Elevii si parintii pot solicita comisiei de organizare a evaluarii nationale sa vada lucrarea proprie numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte sau reprezentant legal.
Următoarea probă scrisă, la Matematică, se va desfăşura astazi, 20 iunie, iar ultima – de limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat aceasta disciplină) – în 21 iunie. Primele rezultate vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, pe 29 iunie. În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programata vineri, 12 iulie 2019. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţionala (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).
Sursa:portalinvatamant.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii