Construcția Monumentului Unirii, de la Alba Iulia, este dorită cu orice preț de autoritățile locale

Adăugat la Știri

Încercăm pe toate canalele să luăm legătura cu Guvernul pentru a putea organiza la Alba Iulia, așa cum se cuvine, Centenarul Marii Unirii. Aceasta sărbătoare va fi la Alba Iulia, făcuta de noi, a declarat la Unirea FM primarul Mircea Hava.

Lucrurile sunt întârziate, dar în câteva săptămâni doresc să se înceapă discuțiile, la București, pentru a discuta programul, a precizat primarul din Alba Iulia.

În ceea ce privește Monumentul Unirii, primarul Mircea Hava  a declarat :  ”Până acum câțiva ani și eu spuneam că avem monumente suficiente în Alba Iulia, însă este vorba de 100 de ani de România. Dacă România  nu este în stare să marcheze lucrul acesta cu un monument, atunci vorbim de altceva. Legat de acest monument, pot să vă spun un lucru : dacă Guvernul va dori să facă lucrul acesta, monumentul ar putea să fie terminat. Este vorba de 6-8 luni de construcție. Este un monument jurizat de Ministerul Culturii, avem răspunsuri de anul trecut, de anul acesta, de la Ministerul Culturii, dar spun că  acesta este monumentul dar nu avem bani.”

Citește și Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM : Personalitățile, monumentele și clădirile care au legătură cu Marea Unire, în atenția autorităților locale

Trebuie să fie acest monument, pentru că altfel sărbătoarea va fi stearpă și vor fi multe discuții, ce nu vor face altceva decât să umbrească marea sărbătoare, a mai precizat primarul Mircea Hava.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii